3D nyomtatású tetőrendszer

Az UCL Bartlett építésziskolájának hallgatói újrahasznosítható műanyagokból készített 3D nyomtatású, több anyagból álló rendszert fejlesztettek ki építészeti-tervezés mesterképzésük részeként. A „Metaplas” névre keresztelt projekt merev és rugalmas hőre lágyuló műanyagokat használ, hogy geometriai redőkön keresztül strukturális rendszert hozzon létre. A felhasználásának bemutatására a hallgatók csapata a londoni Euston állomásán alkalmazta a tervet, ahol hullámzó tetőt építene a vakító színekkel és textúrákkal a hely számára.

A Metaplast azzal a céllal fejlesztették ki, hogy olyan anyagrendszert hozzanak létre, amely digitális eszközökön keresztül egyesíti a formatervezést, a lényegre törést, a szerkezeti követelményeket és a gyártást. A hallgatók a decentralizált gyártási hálózat felhasználására is összpontosítanak, biztosítva az ökológiai és etikusabb termelést, miközben fellendítik a helyi gazdaságokat.

UCL Bartlett A hajtogatást, mint geometriai eszközkt továbbfejlesztették egy olyan eljárással, amely magában foglalja a hajtás előtti strukturális elemzést. A legtöbb szerkezetet igénylő területek a redőkben sűrűbbek, míg a belső struktúrájú területek ritkábbak. A hajtásokat kábelrendszer és klip-reteszelő mechanizmus rögzíti, amely megkönnyíti az összeszerelést, a szétszerelést és a karbantartást.

UCL Bartlett További kutatások eredményeként a termokróm műanyagokat integrálni tudják a többanyagos panelbe egy beágyazott mikrominta segítségével. Ez passzív szabályozást eredményez a belső terek hőmérséklete felett, ezáltal javítja a beltéri jólétet, miközben világítást is biztosít.

UCL Bartlett Az Euston állomás új koronája decentralizált gyártási megközelítést hoz létre az újrahasznosító és 3D nyomtatási lehetőségek azonosításával és feltérképezésével a telephely körzetében. A paneleket ezekben a létesítményekben gyártják, ezáltal fellendítve a helyi gazdaságot, és megtörve a hagyományos központosított gyártások okozta gazdasági elmozdulást és polarizációt.

UCL Bartlett A hajtogatott prototípusok fizikai tulajdonságait strukturális elemzési színek szerint vizsgáljuk, korrelálva a minta topológiáját a strukturális paraméterekkel. Az összeszerelő rendszer rajza szerint az alkatrészek újrahasznosított műanyagokból készülnek, amelyeket a helyi létesítményekben gyártanak, mielőtt azokat a helyszínen összeszerelnék egy integrált bepattintható rendszeren keresztül.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek