A 750 lóerős Miss Universe a vizek hot rodja

A lenyűgöző Gentleman’s Racert azóta már el is árverezték. Ez a lenyűgöző szépség pont úgy néz ki, mintha az 1920-as évekből ugrott volna ki, de valójában a 10 méteres hajó csak 2003-ban szállt vízre.

750 lóerős Miss Universe

Az 500 ezer dollár értékű masina nemcsak a szexi vonalaival, de vad erejével is megemeli majd a pulzusodat. A V12-es motor szabadon pihen a hajóorr közepén, amivel aztán 60 mérföld/óra sebességgel is képes száguldani. A mahagóni csodát a Bring a Trailer aukciós weboldalon bocsátották árverésre.

A Miss Universe-t a szenvedélyes gyűjtő, Warren Greatbatch számára építették, akinek egyébként az édesapja, Wilson Greatbatch találta fel a pacemakert. A hajót Geoff Dickes tervezte meg, inspirációként pedig a Miss America Gold Cupot használta. A hajót a vermont-i Tom Hill és Peter Russett építette meg ötezer munkaóra alatt.

750 lóerős Miss Universe
Eredetileg egy Curtiss V12 motort akartak hozzá használni, majd egy Rolls-Royce Meteor V12-t, azonban Greatbach végül egy 12 literes V12 motor mellett döntött az olasz BPM Motori Marinitől.

750 lóerős Miss Universe
A motor mögött elhelyezett pilótafülkében egy kényelmes bőrülést helyeztek el, ahol hárman is kényelmesen elférnek. Amikor pedig felbőg a motor, az az igazi zene a füleidnek. A floridai bróker, Scott Alex szerint a motor képes túllépni a 60 mérföld/óra sebességet, ha nagyon akarjuk. Az ő szavára pedig adhatunk, hiszen volt szerencséje kipróbálni a gépcsodát.

Az aukciós oldal szerint a hajó csupán 50 órát töltött vízen, mióta megépült, és természetesen teljes felújításon esett át az árverés előtt. Még trailert is adnak hozzá.

750 lóerős Miss Universe

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek