A geometrikus rezidencia

A FORM / Kouichi Kimura Architects által tervezett „Hilltop House”, amely a japán Shiga hegyvidéki tájra nyíló panorámával büszkélkedhet, egymást átfedő térfogatok teljesen fehér elrendezésében ölt alakot.

FORM / Kouichi Architects

A geometrikus rezidencia 830 négyzetmétert foglal el, magánudvarokkal, amelyek a lehető legjobban kihasználják a külvárosi fekvést, és nyugodt vízmedencékkel, amelyek lenyűgöző látványt nyújtanak. A lakás külső és belső terét egyaránt aprólékosan megtervezték, hogy megfeleljen az ügyfél igényeinek és tetszésének, aki kifejezetten „rendkívüli” igényeket fogalmazott meg.

FORM / Kouichi Architects
A FORM / Kouichi Architects által tervezett ház egy domb tetejére épült, amely a hegy lábánál lévő területfejlesztés során keletkezett. A helyszínt megközelítve az egyének egy erdőszerű, ágakkal eltakart, a főúttól elkanyarodó ösvényen találkoznak, amely a lakóház főbejáratához vezet.

FORM / Kouichi Architects
A megrendelő arra kérte az építészeket, hogy olyan környezetet tervezzenek, amely a mindennapi életben is rendkívüli élményt nyújt, miközben a lehető legjobban kihasználja a helyszínt. Ezért a csapat egy udvari házat tervezett, amely nagyvonalúan nyílik a hegyvidéki táj felé, lenyűgöző természeti kilátást kínálva. Az épület nagy, vízszintesen hangsúlyos térfogatokból áll, amelyeket az udvart körülvevő fal kísér. A fal magasságát úgy határozták meg, hogy a lakók a szobákból ráláthassanak a nagy hegygerincekre.

FORM / Kouichi Architects
A rezidenciát úgy tervezték, hogy harmonikusan illeszkedjen a környezetbe, a domborzat részévé váljon, és tovább emelje a hely festői értékét. Kavicsos udvarát üres térként alakították ki, ültetett területek nélkül.

FORM / Kouichi Architects

Mivel a háttérben lévő táj a kölcsönzött tájkép, a lakók úgy érzik, mintha egy kiterjedt nyugodt térben lennének. Minden egyes helyiség világos látóvonalakat és természetes fényt használ, így egy folyamatos teret hoz létre, miközben lazán szegmentált. A nyugodtnak, de folyékonynak tűnő ház a mindennapi életben továbbra is friss és rendkívüli térélményeket nyújt.

FORM / Kouichi Architects
A rendkívüliség előállítása érdekében a ház eresze alatt az építészek az udvarra néző vízmedencét helyeztek el. A táj a természetes fénnyel, árnyékkal és a közeli tárgyakkal együtt tükröződik a vízen, finom hullámzó látványt teremtve.

FORM / Kouichi Architects

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek