A legöregebb Bushmills

Üzenjük azoknak, akik mostanában kezdik magukat öregnek érezni, hogy fel a fejjel – a Bushmills, melyet a legrégebbi engedélyezett lepárlóüzemként tartunk számon, most adta ki eddigi legérettebb single malt whiskyjét az új, 2022-es Causeway Collection részeként. Igaz, ez a whisky még csak 33 éves, úgyhogy ettől még mindig öregnek érezhetjük magunkat.


A Causeway Collection egy limitált kiadású, 10 hordóban érlelt single malt whiskeyt tartalmazó készlet, ami nagy ugrás a Bushmills alapkeverékeitől. Nevét az Óriások útjáról (Giant’s Causeway)kapta, a legendákban is megjelenő, lenyűgöző, bazaltoszlopokkal tarkított sziklás tengerparti területről. A prémium sorozatnak az idei a harmadik éve, illetve ez az első olyan, amikor Alex Thomas áll az élen, a Bushmills mesterkeverőjének pozíciójában. A szóban forgó 33 éves whisky portói hordóban készült, és az összes többi whisky is sajátos másodlagos érlelésen ment keresztül. A 25 és 30 éves nedűk madeirai, a két 11 éves whisky konyakos és Banyuls boroshordóban hordókban pihentek palackozás előtt, a 12 éves whisky tequila hordóban készült el, és van még több, különböző évjáratú nedű is (2012-es Pomerol boroshordós, 1997-es rumos, 2012-es burgundi boroshordós és 2002-es vermutos). Egyik sem hidegen szűrt.

Bushmills
Alex Thomas

„A Causeway Collection a single malts iránti szenvedélyünket ünnepli, és ezek a különleges whiskyk a legnagyobb kincseink” – nyilatkozta Thomas. „A Bushmillsnél folyamatosan újítunk és új ízvilágokat hozunk létre, hogy felkeltsük a whiskyközösség érdeklődését. Ez a kollekció, amely szenzációs, sok éven át szakértelemmel érlelt nedűket tartalmaz, a mi ajándékunk számukra. Büszkék vagyunk arra, hogy 2022-ben tovább építhetjük a The Causeway Collection egyre bővülő örökségét, és izgatottan várjuk, hogy megoszthassuk azt a világ whiskyrajongóival.”
A whiskeysorozat egyelőre csak hat európai piacon és Ausztráliában, valamint a globális közlekedési csomópontok kiskereskedelmi üzleteiben érhető el, az árak a whisky korától függően körülbelül 90 és 1200 dollár között mozognak. De érdemes nyitva tartanunk a szemünket, mert a korábbi kollekciók palackjai már felbukkantak a másodlagos piacon, ahogy az ilyen limitált kiadású whiskyknél lenni szokott.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek