A muzikális pezsgő

A Krug Maison szilárdan hisz abban, hogy a zenét mindenki értékelni tudja, csakúgy, mint a pezsgőt.


A Krug luxus pezsgőház a figyelemre méltó 2006-os évet ünnepli a Maison egyedülálló szakértelmével karöltve, méghozzá teszi mindezt egy korlátozott példányszámú hárompalackos csomagolással, amely a 2006-os termést mutatja be – Krug Clos du Mesnil 2006, Krug 2006 és Krug Grande Cuvée 162. kiadásának segítségével.

Krug luxus pezsgőház

A Krug a zenét egyfajta metaforaként használja ahhoz, hogy megossza szakértelmét egy szélesebb közönséggel. A Krug Clos du Mesnil 2006-os szüretének ízletes következményeit egy olyan kóstolási élmény keretében mutatták be a sajtónak, amelynek átszellemült hangulatát zenei aláfestéssel is fokozták, a zene ugyanis egy olyan művészi kifejezési forma, amely évek óta közel áll a fent említett termelőhöz. A Krug család az elsők között szervezett zenével is fűszerezett, kóstolásokat reims-i birtokukon még az 1900-as évek elején. Hosszú évek múltával a zene továbbra is a Krug identitás központi, megingathatatlan eleme, amelyet a Krug Champagne Maison 2013 óta zenével párosított, speciális kóstolási alkalmakon keresztül is bemutat.
Julie Cavil pincemester a zenekari karmester szerepét tölti be. Évente több mint 400 bort, azaz az ő elnevezésében „zenészt” hallgat meg, ahogy egyre közelebb jutnak az egyes Cuvée-k megkomponálásához, pontosan úgy mintha mintha az egy zenei remekmű lenne.
A Chardonnay-féle parcellák tisztasága egyetlen évből merítve.
Krug luxus pezsgőházA Krug számára a zene egy rendkívül intuitív, univerzális nyelv is egyben, amely számtalan érzetet vált ki és hangsúlyoz, ezáltal elősegítve a maradandó emlékek kellemes bevésődését. A legfontosabb az, hogy megfeledkezzünk a technikai szempontokról, és csakis azokra az érzésekre, érzetekre koncentráljunk amelyeket inspirálnak. Pontosan ez az amit a Krug szeretne elérni a zenei párosítás, révén – egy olyan muzikális kóstolási élményt és hangulatot igyekszik teremteni, ahol a zene felnagyítja, teljesebbé teszi az egyes Krug cuvée-k élvezetét.
A Krug Clos du Mesnil 2006, a Krug 2006, valamint a Krug Grande Cuvée 162. kiadása került bemutatásra a „Szólistától az Orkresztráig 2006-ban” című muzikális párosítás és kóstolás keretin belül. Ez az exkluzív esemény tisztelettel adózott egy figyelemre méltó évnek és egyben Joseph Krug alapító kivételes víziójának is.
Zenei szempontból a Krug Clos du Mesnil 2006 egy virtuóz szólista, a Krug 2006 az év legjobb zenéjét megszólaltató zenei formáció, míg a Krug Grande Cuvée 162-ik kiadása – a 2006-os év szürete köré lett komponálva, 11 különböző év borainak részvételével, egy igazi és teljes szimfonikus zenekarhoz méltó módon.

Krug luxus pezsgőházA thedrinksbusiness.com szerint: „A pezsgő intenzív arany színnel büszkélkedhet. Az orrban „citrom, árpacukor és szárított gyümölcs aromáit ébreszti egyfajta kiegyensúlyozottsággal és frissességgel karöltve”, míg az íze a madeleine torta és a briós benyomásaival rokonítható, amelyek utat engednek a süteményeknek, a tarte tatin-nek, a citromos habcsóknak, a keserű narancsnak és némi fűszeres felhangnak ,egy hosszúra nyújtott és intenzív lezárással kikerekítve”.
A Krug Clos Du Mesnil 2006-os korlátozott példányszáma egy kézzel készített tölgyfadobozban is kapható, amely három 75 cl-es palackot tartalmaz, méghozzá a Krug 2006-os alkotásainak legjavát: a Clos du Mesnil-t a Krug vintage 2006-tal és a Krug Grande Cuvée 162. Kiadását.
A Krug Clos du Mesnil, egy nagyon ritka pezsgő, amely méltó módon mutatja be a Chardonnay egyetlen parcellájának egyedi jellegét, amelyet egyetlen év alatt szüreteltek. Ezt az 1,84 hektáros szőlőt, amelyre a falu templomának tekintete vetül, 1698 óta falakkal védik. A szőlőültetvény Mesnil-sur-Oger szívében található, amely a Chardonnay egyik legismertebb faluja Champagne régiójában.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek