A New York-i luxuslakások árai zuhanórepülésben

2018-ban 28 százalékkal csökkentek az ötmillió dollár fölé becsült luxuslakások árai New Yorkban. Amikor az ingatlanokról beszélünk, nem hagyhatjuk ki az utóbbi idők legnagyobb szenzációját. Ken Griffin, a milliárdos 238 millió dollárért vásárolt meg egy penthouse-t New Yorkban, amivel rekordot döntött. Ez volt a legdrágábban eladott lakás az egész országban.

A New York-i luxuslakások árai zuhanórepülésben

Azonban nem szabad, hogy ez becsapjon minket, ugyanis a manhattani luxuslakások árai zuhanórepülésbe kezdtek. A Journal szerint a piac nagyon ingadozik, ami nem feltétlenül jó dolog – persze ha pont luxuslakást akarsz venni akciós áron, neked találták ki.
Ez a trend egyébként tökéletesen megmutatja, mekkora szakadék van a szupergazdagok és alig gazdagok között. A luxuspiac csak kínlódik a világ bizonytalansága miatt a KirkHenckels of Stribling&Associates szerint. Persze ez nem akkora újdonság, a New York Times tavaly ugyanerre a következtetésre jutott.

A New York-i luxuslakások árai zuhanórepülésben
„Az ingatlanpiac 2009 óta elég agresszívan törtetett felfelé, teljesen normális, hogy időnként belassul kicsit.” – mondta PamelaLiebman, a Corcoran Group ügyvezetője.

2019 kezdetén a manhattani lakások átlagára egymillió dollár alá is lement, amire nem volt példa 2015 óta. Ráadásul a Mansion Global elmondása szerint a múlt hónapban fagypontra kerültek az eladások, mivel csupán tizenkét szerződést írtak alá négymillió dollárnál drágább lakásokról.
Persze a piac nem szabadesésben van. Valószínűleg most kicsit visszatér a földre, miután az elmúlt években az egekig szárnyalt. A szakértők szerint ez egy „reset” időszaknak is felfogható, nem tragédiaként kell megélni. Persze mindig lesznek 238 millió dollárért eladott lakások is, ami azt mutatja, hogy bizonyos életszínvonal fölött teljesen mindegy, mik a trendek a piacon.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek