A szerencsét hozó óra

A 35 éves teniszkirály január végén öt kimerítő szett után győzte le Daniil Medvegyevet, és nyerte meg az Australian Opent, a szerencsét hozó, 1 millió dolláros tourbillonjával a csuklóján. Nadal ugyanezt a darabot viselte, amikor 2020-ban megnyerte a francia nyílt teniszbajnokságot.


A hivatalosan RM 27-04 néven ismert karórát a svájci óragyártó kifejezetten a játékos számára tervezte, hogy megünnepelje egy évtizedes gyümölcsöző együttműködését. Ahogy az elvárható, az időmérő strapabíró, mégis könnyű, ami tökéletesen alkalmassá teszi a pályára.
A tok a Richard Mille exkluzív, „TitaCarb” néven ismert, nagy teljesítményű poliamid anyagából készült, amelyet 38,5 százalékos szénszál-tartalommal erősítettek meg, hogy extra erős legyen. Emellett pehelykönnyű is, mindössze 30 grammot nyom.

Nadal
Az óra dizájnját természetesen a tenisz ihlette. Az ütő húrjait idézve egy különleges, szálkás acélkábelből szőtt hálós szerkezetet hoztak létre, és erre illesztették a (19 ékkővel és 38 órás járástartalékkal rendelkező) manuális skeleton órát. A „húrok” állítólag csökkentik a teniszmeccsek során felerősödő súrlódást és ütődést. A tourbillon-kaliber valójában több mint 12 000 G-erő gyorsulásnak képes ellenállni. Ez új rekord a márka számára, és épp elég ahhoz, hogy ellensúlyozza az óratulajdonos erős tenyeresét.
Az RM 27-04 a férfi tenisz újdonsült királyának órája. Nadal hétvégi győzelmével, amely a 21. Grand Slam-győzelmét jelentette, Roger Federer és Novak Djokovic elé lépett, akik 20 Grand Slam-győzelemmel állnak holtversenyben.
Az RM 27-04 világszerte kizárólag a Richard Mille üzletekben kapható, 1 millió dollárért. Mindössze 50 darab készült belőle, így ha be akarunk szerezni egyet, gyorsnak kell lennünk, mint Rafa.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek