A világ legnagyobb szörfmedencéje ötféle hullámmal

Az ausztrál Surf Lakes a világ legnagyobb hullámmedencéje. A 5 Waves Technology nevű rendszerrel felszerelt medencét azért tervezték meg, hogy az óránként 2000 hullám minden szörföző edzettségi szintjét kielégítse. A technológia az óceánok fenekének vonulatait tükrözi, a kettő és hat közötti számú hullám szettel, melyek speciálisan kialakított zátonyokon törnek meg.


A 5 Waves Technology segítségével a központi hullám generáló eszközből kiindulva koncentrikusan fejleszti a hullámokat. Mindegyik zátony különböző módon van kontúrozva, hogy lehetővé tegye a hullámenergia eloszlását és így olyan hullámokat hozzon létre, amelyek különböző sebességen, formában és méretben törnek elő. Legfeljebb tíz különálló hullám generálható a központi hullám eszköz minden impulzusából.

5 Waves Technology

A medence minden képességi szinthez tud alkalmazkodni. Az első szint a kezdő, ahol az emberek megtanulhatják, hogyan evezzenek, álljanak fel a deszkán. A második szint a középhaladó, mely finom hullámait könnyű elkapni és megtanulhatják, hogyan forduljanak. A harmadik szint a haladó, ahol valamivel nagyobb hullámok várják a szörfösöket, gyakorolhatják a meredekebb felszállással és kritikusabb szakaszokkal az előrehaladott fordulásokat és légi manővereket.

A negyedik szint a szakértőknek való, itt már előrehaladott mozdulatok és légi manőverek várhatók. Az ötödik szint a profi szint, nehéz terep. A legmagasabb hullámok akár két méteresek is lehetnek.

5 Waves Technology

“A szörfözés legnehezebb része az ismétlés. A legtöbb sportban stabil környezetben tudsz folyamatosan gyakorolni. A szörfözés mást, legtöbbször olyan helyzettel találod szemben magad, amilyennel még soha nem találkoztál. Végig haladhatsz az öt szinten, melyek egyre nagyobb kihívást jelentenek. Gyakorolhatsz és ismételheted a mozdulatokat, így gyorsabban fejlődsz.”

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek