A vizek Teslája?

Talán kissé merésznek tűnhet bármelyik hajót a nyílt tengerek Cybertruckjának tekinteni, de ennek a Los Angeles-i startupnak az új elektromos motorcsónakja Elon Musk díjnyertes poligonális pickupjának szögletességét idézi.


Az Arc Boats Co. volt rakétamérnökökből álló csapata által tervezett 8 méteres, egyszerűen csak Arc One néven ismert hajó az űrhajózásból vett ötleteket, és egy Tesla futurisztikus technológiáját és elektromos hajtásláncát tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy a hajó zaj és károsanyag-kibocsátás nélkül képes órákon át repülni az óceánon.

ArcOne
A könnyű alumíniumból kovácsolt, ezüstszínű zsebrakéta karcsú hajótestet, testre szabott kettős akkumulátorcsomagot és egy “vadul erős motort” tartalmaz, ami az Arc szerint “példátlan stabilitást, hatótávolságot és sebességet” eredményez. Valójában a cég az Arc One-t “a leggyorsabb hajónak nevezte a maga nemében”.

ArcOne
“Azt akartuk, hogy a limitált szériás Arc One megteremtse az alapot a jövőbeli, tömeges vízi sporthajóink számára, miközben továbbra is egy külön kategóriában játszik” – mondta Mitch Lee vezérigazgató a Robb Reportnak.
„A lüktető szív a beépített 200 kWh-s akkumulátor, amelyet egyedileg építettünk, hogy a nagyobb teljesítmény érdekében szorosan szabályozhassuk a hajó súlypontját. Ez hajtja a suttogóan csendes motort, amely 475 lóerős teljesítményt ad le, így az Arc One csúcssebessége 35 mérföld/óra.”
Ami a hatótávolságot illeti, az Arc szerint egy egész napra elegendő energiával rendelkezik a vízen töltés nélkül. Ez nagyjából öt óra üzemidőt jelent az apró betűs rész szerint.

ArcOne
A fedélzeten az Arc One akár 10 ember befogadására is alkalmas, és 60 köbméternyi tárolóhelyet kínál. Az Arc szerint a tengerészek “lendületes, sima, hullámokat dobáló utazásra” számíthatnak.
A négykerekű ikertestvéréhez hasonlóan az Arc One is integrált intelligens technológiával van felszerelve a zökkenőmentes vezetési élmény érdekében, és a jövőbiztosság érdekében képes a vezeték nélküli frissítések elvégzésére is.

ArcOne
“A lefelé lépcsős far és a J-pad elrendezés a sportpiacra utal, míg a tágas ülőfelület és az orrban lévő tárolóhely megmutatja azt az extra helyet, amelyet a teljesen integrált akkumulátorcsomag kialakítása biztosít” – teszi hozzá Lee. “A 15 hüvelykes érintőképernyős kijelző pedig kiemeli a hajó meghatározó tulajdonságát: a szoftvert.”

ArcOne
A csattanó pont az ára: Az Arc One 300 000 dollárt kóstál. Ez majdnem tízszerese a Cybertruck árának, amely 39 900 dollárról indul. Ha azonban ez a tetemes összeg nem elrettentő, akkor 1000 dollár előleg befizetésével lefoglalhatod a saját Arc One hajód.
A hajó az év végén kerül forgalomba, és jó pár hónappal megelőzi a Cybertruck piacra kerülését. (A teherautót 2022 végén kell leszállítani.) Lehet el kéne kezdenünk Elon pickupját az utak Arc One-jának nevezni.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek