A zene stílusa

A 2010-ben alapított Estelon hamar világhírnevet szerzett magának csúcskategóriás luxus hangfalaival. Hogy ezt a sikeres tíz évet megünnepeljék, az esztoniai cég egy különleges terméket dobott piacra, mely nem csak hangzással, de kinézetevel is hódít, a Forza Anniversary Edition loudspeaker.

Az Estelon Forza-t tavaly adták ki, mely kecses formájàt egyetlen darab márvány alapú kompozitból faragták ki, A luxus hangfal a nagy hangerő mellett a zene legkisebb részleteire is nagy gondot fordít.

Forza Anniversary Edition

Minden Forza hangfal alapvetően négy hangszórót tartalmaz, két erős mélynyomóval,egy közėphangsugàrzóval és egy magas sugárzóval, melyeket a prémium kategóriás Accuton gyárt.

Forza Anniversary Edition

A két egyedileg készített 250 mm-es alumínium-szendvics mélynyomók igazán meggyőző basszust nyomnak. Emellett a 190 mm-es alumínium-szendvics középnyomó gyors és határozott közepet, a 168 mm-es kerámia membrános középnyomó nagyon könnyű és nagyon jól szólnak rajta a középső frekvenciák.

Forza Anniversary Edition

Végül a 15 mm-es gyémánt magassugárzó akár 60 Hz-ig is elbírja a legmagasabb frekvenciákat. Ilyen található például a Bugatti Chiron műszerfalon is. Az Estelon Forza egyedi formája és a hangfal lágy ívei kiküszöbölik a visszhangzást és nem csak a hangfal elől de különböző szögekből is nagyon jó hangzást biztosít.

Forza Anniversary Edition

Az ívelt szekrényfalak és belső kamrák miatt a hangfal rezgése sem számottevő. Minden hangfal olyan 150 kg, mely egyszerre a reaktív és dinamikus stabilitást. Csak egy kicsit kisebb mint az Estelon Extreme, a cég csúcskategóriás modellje, a Forza kecses dizájnjával és erős teljesítményével igazán lenyűgöző. Mivel az Estelon tizedik évfordulóját ünnepli, a Forza Anniversary Edition-ből csupán 10 párat gyártanak, a legfőbb különbség a sima változathoz képest pedig, hogy a szép Black Pearl Gloss és Gold színkombináció kiemeli elegáns íveit.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek