Az elhanyagolt veranda

A nantes-i székhelyű stúdió, az Avignon Architecte egy elhanyagolt verandát, amely korábban a fő nyaralóhoz csatlakozott, „topless házzá” alakított át.

A franciaországi Atlanti-óceán partján található szerkezet „levetkőztethető”, hogy keretbe foglalja a lenyűgöző kilátást, és rengeteg napfényt engedjen be a belső térbe. Az így kialakult szerkezet tiszta, egyszerű geometriával rendelkező térfogatként mutatkozik be, míg a levehető és állítható tető az egész kompozíció ékköve.

Avignon Architecte

Amikor feltárul, bőséges napfényt enged be. Ezzel párhuzamosan úgy tűnik, mintha dacolna a gravitáció törvényeivel, és konzolként szolgál, kitágítva a lakóteret. Miközben a tervezőcsapat az átláthatóságot helyezte előtérbe, a végső kialakítás nem veszélyezteti a magánéletet.

Avignon Architecte

A két építmény közé beékelődött, leromlott állapotú veranda mostantól saját célt és karaktert kapott. Az építészek olyan helyet igyekeztek kialakítani, amely többféle térkonfigurációt kínál a használóinak. A „turnable corner vitrocsa” rendszerrel felszerelt tolórekeszek optimalizálják a teret, és megnyitják a kilátást.

Avignon Architecte

A több mint hét méter hosszúra nyúló konyhabútor egy ajtónál fejezi be futását, amely a házikónak tervezett, két lejtős tetővel rendelkező fő hálószobába vezet. Belső geometriáját a ház főbejáratával összekötő átjáróalagút zavarja meg. Ez a hellenisztikusnak tűnő átjáró tartalmazza a gardróbot.

Avignon Architecte

Kint egy levehető fából készült fedélzet takarja és fedi le a bástya alá vezető lépcsőt, amely közvetlen hozzáférést biztosít a strandhoz. A fürdőzésből visszatérve a nyaralók a hatalmas homokfúvott üvegajtóval ellátott szabadtéri zuhanyzót használják. Este a mobil tető gyantából készült alja, akár zárva, akár nyitva van, megvilágítja lakóit.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek