Csillagközi időszámítás

Tökéletesen időzítve a minden évben május 4-én megrendezésre kerülő Star Wars napra, a Kross Studio bejelentette a Boba Fett által inspirált, limitált kiadású tourbillon karóra szettet.

A 10 darabra limitált szett egy-egy számozott Boba Fett ihlette Tourbillon karórát és egy Boba Fett csillaghajó ihlette karóra kijelzőt tartalmaz. A Boba Fett tourbillon tokja 5-ös minőségű titánból készült – barna színű PVD bevonattal – és 45 mm x 15 mm-es. A Lucasfilm Ltd. és egy meg nem nevezett gyártási partnerrel együttműködve a svájci Gladban található Kross Studio tervezte és szerelte össze ezt az időmérőt.

Boba Fett ihlette Tourbillon

Ezenkívül egy részletes vitrin, amelyet az EFX nevű cég készített, és úgy néz ki, mint Boba Fett Firespray csillaghajója, minden egyes limitált kiadású gyűjtői szetthez jár. Ugyanennek a hajónak egy katonai változata van elhelyezve a számlap közepén található tourbillon ketrec tetején. Mindegyik mini csillaghajó nyolc darabból áll, és a Kross Stúdióban CNC-gépek segítségével készül. Onnan minden egyes darabot gravíroztak és kézzel festettek, hogy utánozzák a hajó viseltes megjelenését, ahogyan azt a Disney Boba Fett televíziós műsorában láttuk.

Boba Fett ihlette Tourbillon

Állítólag 90 órát vett igénybe mind a tíz darab elkészítése, amelyek a csillaghajó alapján készültek, és mindegyik egyedi darab. Miközben a szerkezet közepén a tourbillon forog, a Fett jetpackjére hasonlító óra mutatója jelzi az órákat, a rakétájára hasonlító mutató pedig a percekre mutat. A tok hátlapján a Kross Studio D-gyűrűs koronarendszere, lehetővé teszi az óra kézi felhúzását. A hatalmas főhajtómű, amely a számlap felőli oldalon a tourbillon csillaghajó alatt látható, maximum 120 órára, azaz öt napra elegendő. Az óra beállításához csak a 3 óra melletti tokszárnyon található gombot kell megnyomni.

Boba Fett ihlette Tourbillon

A tok alján található rejtett gyorskioldó szíjgombok szintén segítenek megőrizni az óra letisztult vonalvezetését, és lehetővé teszik a három szíj közötti egyszerű váltást: egy zöld, Boba Fett mellpáncéljának mintájával domborított poliamidszíj, egy csokoládé színű borjúbőr szíj vagy egy fekete gumiszíj. Mindegyik mellékelt szíj fekete gumibetéttel van megerősítve.

Boba Fett ihlette Tourbillon

Érdekesség, hogy a márka szerint minden EFX Boba Fett csillaghajó órájának kijelzője ugyanolyan méretarányú, mint a Star Wars: A Birodalom visszavág című filmben látható tényleges forgatási modell. Alumínium és akril alépítményből készülnek, a részletes részeket pedig gyantából öntötték. Minden egyes részletes darabot külön-külön öntenek egy mester mintából, amely ugyanabból a modellkészletből készült alkatrészekből áll, mint a filmvásznon használt kellék, majd gondosan kézzel befejezik és festik.

Hasonlóan a Death Star Ultimate Collector szetthez, amelynek ára 120 000 dollár – a Boba Fett Tourbillon Collector szett (Ref. SWBFT22 298) egy egyedülálló Stars Wars óragyűjtemény, amelyet az órákat kedvelő, tehetős Star Wars-gyűjtők korlátozott számának terveztek.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek