Eladó “egy darabka” történelem 13 millió dollárért

Ugyan talán a First Lady címet nem vásárolhatod meg, de az életstílust mindenképpen. Ez a 13.5 millióra becsült luxusház a manhattani Upper East Side-on található, és bár nem ez a Fehér Ház, azért mégis elnökhöz méltó. Mégiscsak itt élt Eleanor Roosevelt 1953-tól 1958-ig.

Eleanor Roosevelt manhattani luxusháza

Az 1873-ban épített sorház csupán hat méter széles, de belül lélegzetelállítóan alakították ki. Az ötemeletes otthonban négy hálószoba, öt fürdőszoba, hat kandalló található. Az alapterület 483 négyzetméter (és ebbe nem is számoljuk a közel 200 négyzetméteres hátsó kertet).

Eleanor Roosevelt manhattani luxusháza

Két szintet a szórakoztatásnak dedikáltak, ami nem is csoda, hiszen Eleanor számtalan VIP bulit tartott az épületben, Gandhi és JFK is jártak itt.

Eleanor Roosevelt manhattani luxusháza
A házat teljes körűen felújították Maria Masi vezetésével, aki igyekezett megtartani a lenyűgöző viktoriánus stílust. A ház tele van olyan építészeti és design elemekkel, amelyektől egy történelemrajongó a plafonig ugrik.
Az első két szintet vintage életérzés tölti meg. A falat kézzel festett Iksel tapéta díszíti, a viktoriánus stílusban készült plafon pedig finom faragással van tele. A központi kandalló, egyedi faberakás és színezett üveggel kirakott francia ajtók csak tovább emelik a ház fényét. Innen egyébként a gondozott kertbe léphetünk ki, ahol egy gyönyörű szökőkút és faragott kőasztal vár minket.

Eleanor Roosevelt manhattani luxusháza
A szalon szintjén egy dupla étkezőterem és egy teljesen felszerelt konyha található. A konyhában szintén festettüveg ablakok vannak, amelyek a 62. utca történelmi házaira néznek. Az álomszerű toalettbe lépve a hölgyek felfrissíthetik magukat, a mahagóni lépcsősorról pedig a ház többi szintjét érjük el.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek