Elegáns cirkáló

A német tuningműhely, amely Audik, VW-k és Lamborghinik limitált kiadású változatainak megalkotásáról ismert, összefogott az osztrák Marian Boats hajógyárral, hogy egy exkluzív új elektromos jachtot hozzanak létre. Az egyszerűen M 800-R névre keresztelt 8 méter hosszú hajó akár 46 csomós sebességgel, csendben és károsanyag-kibocsátás nélkül szeli át a tengereket.

A Marian M 800 Spyder alapján készült új jövevény rendkívül hatékony félsiklós hajótesttel, tisztán elektromos sugárhajtással és 122 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral rendelkezik. A sokoldalú hajó különböző vezetési módokban üzemeltethető, a magas oktánszámú “ABT”-től a kis teljesítményű “Port”-ig. Hosszú távú “Cruise” üzemmódban a hajó hatótávolsága 80 kilométer, azaz nagyjából 144 perc.

Az M 800-R emellett CCS-töltővel is fel van szerelve, amely lehetővé teszi a gyorstöltést a teljes töltöttségig kevesebb, mint egy óra alatt, valamint autó- és tengeri töltőállomásokról is fel lehet tölteni. Mindezek tetejébe a beépített szoftver rendszeresen kap over-the-air frissítéseket, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.

A technikától eltekintve az M 800-R egy elegáns cirkáló. Az ABT négykerekű alkotásait idézve, a belső térben Alcantara ülések találhatók, amelyek a tervezőpáros szerint “maximális kényelmet nyújtanak az utasoknak vezetés közben”. Továbbá, a motortér légbeömlőnyílásai az ABT Special-ok jellegzetes kerékjárati nyílásokon alapulnak, míg a piros bőrkárpitozás a tuner céges színe előtt tiszteleg.

A 8 méteres hajó meglehetősen tágas is, az előfedélzeten akár kilenc utas is elfér. A túlsó végén, a hátsó részen egy óriási napozóágy díszeleg a napozáshoz. A tervezők szerint a további kiemelkedő elemek közé tartozik a megvilágított kormánykerék, a high-tech 12 colos kijelző és a víz alatti világítás, amely “nappal és éjszaka egyaránt lenyűgöző hangulatot teremt a fedélzeten”.

Az antracit és fehér színben kapható M 800-R áfa nélkül 450 000 euróba kerül. Az exkluzivitást növeli, hogy mindössze 20 példány készül belőle.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek