Elektromos Airstream

Mintegy 90 év után az Airstream ikonikus krómozott lakókocsija végre kapott egy elektromos átalakítást, hogy határozottan a 21. századba lépjen.

A Thor Industries, az Airstream anyavállalata most mutatta be az eStream nevű új, akkumulátoros lakókocsi-koncepciót, amelyet a károsanyag-kibocsátásmentes jövőre terveztek. A puristák örömmel látják majd, hogy Amerika kedvenc lakóautója megtartotta bájos retro stílusát, bár a benne lévő technológia a legmodernebb.

Airstream

A Thor exkluzív vontatható platformjára épülő eStream elektromos hajtásláncot kapott, amely két független motorból áll, amelyek az utánfutó egy-egy kerekét hajtják. Ez a beállítás, amely állítólag 242 lóerőt produkál, lényegében előre tolja a lakókocsit, és leveszi a vontatójármű terheinek egy részét. Mivel a jármű már nem egy nehéz lakókocsit cipel, kevesebb üzemanyagot (vagy energiát, ha EV) fogyaszt, és jobban is kezelhető.

Airstream

A motorokat egy nagyfeszültségű, 80 kWh-s akkumulátorcsomag és egy integrált üzemanyagcella fogja táplálni. Ez a Thor szerint körülbelül 500 km-es hatótávolságot eredményezhet. A lakóautó napelemekkel is fel van szerelve, amelyek akár 900 watt tiszta energiát táplálnak az akkumulátorokba a fedélzeti kényelmi berendezések működtetéséhez. A Thor szerint ez lehetővé teszi, hogy akár két hétig is a hálózat nélkül éljünk.

Airstream

Ráadásul az eStream távolról is vezérelhető az okostelefonon található alkalmazáson keresztül. Alapvetően képes visszatolatni magát egy kempingbe anélkül, hogy a vontató járművet egyáltalán bevonnák. Az alkalmazás az akkumulátor töltöttségi szintjét is figyeli, és javaslatot tesz a legközelebbi és legkényelmesebb töltőállomásokra.

Airstream

A modern belső térben mindeközben hálószoba, nappali és konyha található, tévével, mikrohullámú sütővel és hűtőszekrénnyel együtt. Természetesen számíthatsz az összes puccos kütyüre és okosotthon-technológiára, például hangvezérlésű klímaberendezésre és világításra.

Airstream

Az Airstream tavaly februárban vetette fel először az elektromos lakókocsik ötletét. Bár az eStream egyelőre csak egy koncepció, ez egy fontos mérföldkő a márka számára. Nem ez az egyetlen, amelyik ezt a gyorsan bővülő ágazatot követi: A Winnebago néhány nappal ezelőtt mutatta be első teljesen elektromos lakóautóját, és a Mercedes-Benz is bemutatott egy kibocsátásmentes lakóautót, de semmi baj nincs egy kis baráti versennyel.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek