Elvarázsolt kastély

Chris Mark lányai állítólag imádtak hercegnőnek öltözni, amikor kicsik voltak. Ezért a büszke apuka épített a nekik egy mesebeli kastélyt tornyokkal, vizesárokkal és felvonóhíddal.


Hogy kényelmesen elférjenek benne, Mark – a chicagói acélmágnás, Clayton Mark dédunokája – egy kb. 1744 négyzetméteres kastélyt tervezett Hartfordtól nagyjából 40 mérföldre. A kastély nyolc hálószobával, kilenc fürdőszobával és hét különböző szinttel rendelkezik. Az alagsorban egy színházterem is helyet kapott, színpaddal, fényekkel és zenével, ahol a két lány felléphet.

Elvarázsolt kastély
A Chrismark Castle-t 2014-ben, 45 millió dollárért hirdették meg először, majd 2016-ban lekerült a piacról (ekkorra 32 millió dollárra csökkent az ára). Mark újra tesz egy próbát – ezúttal 35 millió dolláros áron kínálja az ingatlant.
„Ez egy valódi, egyedi és mesébe illő kastély, amely 75 hektárnyi connecticuti erdőben áll, és igazán figyelemre méltó kézműves munkával és a részletekre való odafigyeléssel épült” – mondja John Pizzi ingatlanügynök.

Elvarázsolt kastély
Pizzi elárulja, hogy a kastély építése 2003-ban kezdődött, melyet megelőzően Mark két évig utazott Európában. Az utazás során anyagokat gyűjtött régi templomokból, francia kastélyokból és építészeti roncstelepekről, amelyeket konténerben szállított az Egyesült Államokba.
Mark ritka keményfákat is importált a világ különböző pontjairól – a kastélyban több mint 25 különböző fát számolhatunk össze –, és egy helyi, fából készült jachtok felújítására szakosodott connecticuti hajóépítőt kért fel az ajtók és a díszlécek kézi faragására és a padló lerakására. Mark még egy helyi vasöntödét is megvásárolt a speciális fémmegmunkáló berendezések miatt, hogy részletgazdag kovácsoltvas kapukat, ablakokat és lépcsőket készíthessenek.

Elvarázsolt kastély
„A hétéves építési folyamat során több mint 100, főként orosz, lengyel és cseh mesterember érkezett, hogy segítsen az építkezésben. A kézműves munka egyszerűen elképesztő” – vélekedik Pizzi.
A kastély egy félszigetre épült, amely a 30 hektáros, fákkal szegélyezett Potter-tóba nyúlik. A félsziget egyik végét kiásták, hogy várárkot hozzanak létre, mely fölé egy pár kőből épített várhíd épült.

Elvarázsolt kastély
Úgy tűnik, az építkezés alatt Mark 400 hektárnyi környező földet is megszerzett. Bár jelenleg „csak” a 75 hektáros birtokot árulják, Pizzi szerint több földterület is megvásárolható, amennyiben igény van rá.

Elvarázsolt kastély
Természetesen, mivel egy mesebeli kastélyról van szó, az otthon megannyi különlegességgel büszkélkedhet. A fő fürdőszobában magasra törő fatörzspillérek találunk, valamint egy hatalmas jacuzzi kádat sziklás vízeséssel. A magasba emelkedő, kupolás megfigyelőterem üvegpadlóján át megpillanthatjuk a 40 láb mélyen lévő hálószobát. És igen, van néhány titkos átjáró, sőt, még egy börtön is.

Elvarázsolt kastély
Ha tovább böngésszük a kastély weboldalát, még több különlegességről szerzünk tudomást. Megtudjuk például, hogy a kastély Mark egyik lánya, Christina Mark energikus TikTok-videóinak, számos zenei videoklipnek és divatfotózásnak, valamint a közelmúltban a Hallmark Channel One Royal Holiday című szívmelengető filmjének is helyszínéül szolgált.

Elvarázsolt kastély
Egy időben a kastély még saját állatkerttel is rendelkezett, amelyben egy zebra, több emu és egy Abu és Habibi nevű tevepár is volt, akik állítólag még mindig ott élnek.

Elvarázsolt kastély
Mark gyűjtőszenvedélye mutatkozik meg a régi katonai járművek, tűzoltóautók, mentőautók és antik mezőgazdasági berendezések flottájában is, amelyek a birtok különböző pajtáiban és épületeiben fedezhetők fel. Még egy volt haditengerészeti vadászgépet is találunk a ház előtti a fák alatt, ami sajnos már nem üzemel. Pizzi szerint ezekre a tárgyakra is lehet ajánlatot tenni.

Elvarázsolt kastély
Megemlítendő még a kastély hatalmas, félköríves konyhája, ahonnan 180 fokos kilátás nyílik a tóra, a lenyűgöző intarziás fapadló, a nem kevesebb, mint 12 kandalló, a faragott csigalépcső és a középkori stílusú étkező. Az udvaron úszómedence és csónakkikötő is található.

Elvarázsolt kastély
„Egy ilyen speciális ingatlan természetesen nem felel meg mindenkinek” – mondja Pizzi. „Nyilvánvalóan olyan vevője lesz, aki valami szokatlan, egyedi és rendkívüli dolgot keres. Valaki, aki valóban úgy akar élni, mint egy király vagy királynő, egy igazi kastélyban”.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek