„EV ház”

Az ARTSPAZIOS, egy portugál építészeti és tervezőcég, amelynek központja Viseau városban található, a közelmúltban fejezte be egy különleges lakóépületétének projektjét szülővárosában.

ARTSPAZIOS

Az úgynevezett „EV ház” esetében a lakóhelyiségek elsődleges elhelyezkedése egyetlen szinten érhető tetten, amely számos beltéri és kültéri lakóteret foglal magába. Ezt a vízszintes egységet kiegészítve egy függőlegesebb részlegben pedig a vendéglakosztály, a dolgozószoba és a tetőterasz kap helyet.

ARTSPAZIOSEgy süllyesztett felhajtó vezet az otthon elé, ahol az ARTSPAZIOS garázsokat alakított ki az ügyfél autóinak. A fenti szint pedig, amely az otthon fő lakóterét tartalmazza, kényelmes belső terek és a szabadtéri tartózkodásra bátorító külterek kombinációjából áll össze.

ARTSPAZIOSEgy háromszoros magasságba nyújtózó nappali is csatlakozik az étkezőhöz és a konyhához, amely viszont egy szabadtéri étkezővel van összekötve. Az otthon ezen részét továbbá két terasz szegélyezi.

ARTSPAZIOSNyugati irányba, a telek másik végén egy szabadtéri pihenőhely épült egy tűzrakóhely körül. a betonplatform pedig egy medencében tetőzik, amely az otthon bejáratára és az azont túl elterülő városra néz.

ARTSPAZIOSGörgessen tovább, ha még több fotóra kíváncsi a projektről. A pillanatfelvételeket Fernando Guerra készítette, aki nemrégiben az MK27 stúdió egyik projektjét is dokumentálta, amely ugyancsak teljesen beleolvad a környezetébe, szinte eltűnik a tájban egy part menti telken Brazíliában.

ARTSPAZIOS

ARTSPAZIOS

ARTSPAZIOS

ARTSPAZIOS

ARTSPAZIOS

ARTSPAZIOS

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek