Fatörzs ház

A Mobius Architekci egy kör alakú, okume fával burkolt kör alakú lakóházat épített, amely beleolvad a lengyel fenyőerdő környezetébe. Az alapító, Przemyslaw Olczyk vezetésével a varsói székhelyű stúdió úgy tervezte a házat, hogy az egy nagydarab fatörzsre hasonlítson. Kívülről a 400 négyzetméteres épületet egy túlnyúló ovális keret egészíti ki, amely harmonikus körbe zárja a garázst és egy nyitott spa területet.


Az izabelini fenyőerdő mélyén található lakóház ovális formájának, anyagának és színpalettájának köszönhetően szervesen illeszkedik a természeti környezetbe. A vasbetonszerkezetet elegáns és csomómentes, nyugat-afrikai okume fából készült panelek burkolják. A természettel való közvetlen kapcsolat azt jelenti, hogy a ház az időjárás, a napszak és az évszak függvényében változik.

Fatörzs ház
“Úgy gondoltam a házra, mint egy nagy darab fatörzsre” – mondja Przemek Olczyk, a Mobius Architekci vezető építésze és alapítója. „A redukción keresztül történő tervezés úgy nézett ki, mintha hangulatos, félig privát, üvegezett szobákat vágnánk az erdőbe.

Fatörzs ház

Ennek következtében a felhasználók úgy érezhetik, mintha folyamatosan a fák között sétálnának. Tele van üvegezéssel, ami elmossa a határokat, így a telek a természettel és az építészettel való közösség szabadságát, vagy inkább intimitását kínálja.”

Fatörzs ház
A Circle Wood egy műkedvelő és gyűjtő számára készült, aki nem akart elbújni a környezettől, amelyet a kampinói nemzeti park ölel körül. A belső tér egy privát művészeti galériára emlékeztet, érzékeny a természet szépségére, és harmóniában tervezték vele.

Fatörzs ház

A magasba emelkedő központi átrium a napfényt és az erdei kilátást emeli be a belső térbe. A tágas üvegezés és a természetes anyagok kiválasztása is erősíti az otthon kapcsolatát a környező tájjal.

Fatörzs ház
A Mobius Architekci egy szalagszerű, fehér lépcsőt tervezett az otthon belső terébe – amely önmagában is az épület építészetének művészi eleme. A többi helyiséget a természetes anyagokkal való kifinomult játék és a részletekre való odafigyelés jellemzi.

Fatörzs ház

A hatalmas fatörzsbe vágott beugrók lehetővé teszik az egyes szobák megvilágítását, biztosítva a magánélet és a környező természettel való kapcsolat érzését.

Fatörzs ház

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek