Good Ghost

Egynémely motorkerékpár olyan jól néz ki, hogy múzeumban lenne a helye. Pontosan ez a helyzet a Kingston egyedi „jó szellem”” Phantom motorjával, amellyel kapcsolatban korábban már megfogalmazódott az ezirányú kérés , most pedig már kiállításra is került a Hass Moto Múzeumban és Szobor Galériában, Texasban.

Kingston good ghost

Tökéletesen passzol a kiállításhoz: kézműves formája és vonalvezetése rendkívül szemet gyönyörködtető art deco stílusban lett kialakítva, és beteljesíti a német alkotó által megálmodott „fantom” motorkerékpárok trilógiáját.

Kingston good ghost
1980-as BMW R100 RS motorkerékpárból a Kingston által kialakított motorkerékpárt egy art deco ihletésű szerkezeti váz foglalja magába, amely 2 mm vastag alumíniumból készült. Ez a szerkezet egy kiegészítő, kisebb üzemanyagcellát is magába foglal egy külső üzemanyag-szivattyúval egyetemben.

Kingston good ghostEzek a sebességváltó mögött kaptak helyet annak érdekében, hogy a szükséges helyekre a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban eljuttathassák a „folyékony energiát”.

Kingston good ghost

A karburátorokat áthelyezték a burkolat belsejébe, valamint K&N szűrőket adtak hozzájuk, és egyedi levegőbeömlő csöveket is beépítettek a kompozícióba.

Kingston good ghost

Az elülső részen egy” vese rács” dominál, amelyet az 1936-os BMW 328 roadster ihletett, és fölötte egy süllyesztett fényszóró is helyet kapott. A karosszéria íveihez stílusosan simul a rozsdamentes acél kipufogó, amely egészen a kúpos farokig követi a szerkezet vonalvezetését.
A motoros a jármű tetején helyezkedik el.

Kingston good ghostAz egyedi kivitelezésű bőrnyereg egészen az ívelt elülső részig kinyúlik, amelybe ráadásául még Kingston márkájú mérőórák is beépítésre kerültek. Ugyanakkor ez az egész rész felnyitható, hogy felfedjen egy elegáns, bőrrel bérelt és igen szellemesen kialakított tároló részt, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne egy üveg két pohárral és dugóhúzóval, valamint természetesen a pótgyertya és dugósapka is otthonra lelhet ebben a különleges tartóban. Hasonlóképpen, a hátsó, zárt részen két csuklókkal és bőrkapcsokkal rögzített panel található, a bal egy szerszámkészletnek a jobb oldali pedig válogatott, egy évszázados ezüst étkészletnek ad otthont.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek