Jégkockák

Xinxiang, amelyet az ókorban Muye néven ismertek, a Henan tartomány egyik fontos városa, szemben a folyó túlpartján fekvő Zhengzhou-val. Itt épült meg a 11. kulturális turisztikai projekt, a Sunac Cultural Tourism City. A hatalmas méretű épület mintha egy jégkocka lenne a vízen, és három nagy, kilenc kis kockacsoportból áll. Minden világítását a PROL tervezte, tovább fejlesztve a fény rejtett értékeinek feltárására vonatkozó koncepcióját, hogy kiemelje a térség városi művészeti nevezetességeit, a tél csodáit.


Az extrém fény-árnyék használattal az PROL olyan módon rendezi és kombinálja a különböző világításokat, hogy a dizájner a nappal elkülönülő jégkockákból varázsolhat egy romantikus tündérmesébe illő „jéghegyet”, felvillantva az épület megannyi stílusát és végtelen lehetőségeit. A világítástervezés az épület hangulatára és a világításnak az épülettel való kapcsolatára épül; a jég és a hó fogalmainak rekonstrukcióján keresztül emeli ki a nagy jégkockák alakjait.

PROL
A világítás a környezet fényerejének 3-5-szörösére van beállítva, alulról felfelé fokozatosan emelkedik és összeér. A PROL megtöri a jég és a hó hagyományos hideg fehér színét, és a színes fények segítségével érzékelteti a jég és a hó világának romantikáját, gyönyörűségét és örömét, és nem utolsó sorban a Jégvarázs című animációs filmet juttatja eszünkbe.

PROL
Az épület homlokzatán található üveg digitális nyomtatással készült, amely napközben eloszlatja a színeket a fehér jégkockákon, így az épület hűvös és stílusos megjelenésű. A hatalmas kockák közötti áttetsző jégkristályos üveghomlokzat rejtett vizuális hatással bír, amely hatékonyan szűri a fényt és elrejti a belső szerkezetet.
Éjszaka a fény a nappal hideg jégkockáknak tűnő épületet fantáziadús tündérmesévé változtatja. A fények által létrehozott látványvilág és hangulat végtelen meglepetésérzetet és felfedezési vágyat kelt.

PROL
A tervező a világítótestek elhelyezését és az épület függönyfalának karbantartási útvonalát is figyelembe véve, mindent megtett, hogy a világítással mindent megmutasson, amit lehet, és végül a belső világítást használta a digitálisan nyomtatott üveg matt mázának kiemelésére. Az egyes jégkockák textúráját és áttetszőségét rétegenkénti megvilágítással hozta létre, megmutatva a forma és alaktalanság, a beltér és a kültér közötti összhangot és egyensúlyt.

PROL
Tekintettel az éjszakai fényáteresztés hatására a homlokzaton, a tervező különböző szögekből dekonsturálta a fagykondenzáció különböző mintáit és a külső vizuális fókuszpontokat. Tervezett egy jégkockát egyenletes és egyenletes fényhatásokkal, amelyek többszöri kísérletezés után kívül és belül egyensúlyba kerültek.

PROL
A tervező olyan különleges világítási színeket alkalmazott, melyek illenek a Jégvarázs témájához. Nemcsak kék és fehér tónusokat választott, amelyek a jég és a hó benyomását adják, hanem a jégvirágokról visszaverődő kék és lila tónusokat is előhívta. Az álombeli, édes színek lassan, egymást tükrözve végigáramlanak a kockákon, és bizonyos mértékig egy boldog kulturális turisztikai város alapításának témáját is érzékeltetik.
A világítás beállítása során sok gyermek játszik a téren, akiket vonzanak a fények, és megállnak, hogy kíváncsian megkérdezzék, hogy ez vajon Anna hercegnő kastélya-e. A tervező felismerte, hogy a fény rejtett értéke nem csak a vizuális szépségben rejlik, hanem egy kezdetleges érintés- és örömérzetet is hoz az embereknek, határoktól és korosztályoktól függetlenül.

PROL
Felejtsük el a tervezés racionális nyelvét – a gyermekek szemében ezek a nagy jégtömbök olyanok, mint az Anna hercegnő jégvára. Lehetne ilyen felnőttek hozzáállása is a természethez, az örömhöz és a mesékhez?
A felhők szétoszlanak, gyönyörű a táj. Olvad a jég, csillog a víz. A nagy jégtömb a város új művészeti nevezetességévé vált, amely csendben áll a Sárga-folyó északi partján, és a szélsőségesen hideg éghajlat fagyos szépségét hozza el a tartományba. A PROL a fény és az árnyék varázsával alkotja meg a nagy jégépület napszaktól függően változó stílusát, és mindannyiunkban felébreszti a romantikát és előhívja a mesék hangulatát.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek