Kártya 1,23 millió dollárért

Tom Brady QB 2000-es Playoff Contenders Championship kártyájának dedikált példánya 1,23 millió dollárért kelt el egy anonim vevőnek a Leland’s The MINT25 aukcióján. Az ár csillagászatinak tűnhet, de nem érte el a kártya eladás előtti becslésének összegét, így a vevő jó üzletet köthetett magának.

A licitálás a kártyára az aukció utolsó óráiban indult be igazán. A licit előzményeinél láthatjuk, hogy az ár 573 005 dollárról 1,23 millió dollárra ugrott mindössze ennyi idő alatt. Nem furcsa, hogy az utolsó órákban egyre több ajánlat érkezik egy aukcióra, de valami különösen figyelemre méltó dolog történt, amikor a licitálás véget ért – elkezdett terjedni a hír, hogy Brady a visszavonuláson gondolkodik.

Tom Brady

Az azt követő szombat délután az ESPN arról számolt be, hogy az irányító leteszi a lasztit. A legtöbb játékosnál ezzel vége is lenne a dolognak, de Brady esetében nem így történt. Az ezt követő órákban a Tampa Bay Buccaneers vezetőedzője, Bruce Arians cáfolta a hírt, és azt mondta, hogy a 44 éves, aki az elmúlt szezonban még mindig vezette a liga QB-értékelését, nem döntött még a jövőjéről. Az NFL ugyanezt visszhangozta, Brady ugyanis hivatalosan még nem nyújtotta be a visszavonulási papírjait a ligához. Ezután az idősebb Tom Brady, akitől nem idegen, hogy fia nevében beszéljen, azt mondta, hogy fia nem vonul vissza. Hétfőn Brady azt mondta, hogy még gondolkodik a jövőjén, mielőtt végül kedd reggel bejelentette, hogy úgy döntött, hogy elhagyja a profi futballt, 22 szezonos karrierje után, amelyben hét Super Bowlt nyert, többet, mint bármely más franchise, nem is beszélve a játékosokról, az NFL történetében.

Tom Brady

Lehet, hogy nem ez a legértékesebb Brady-kártya – ez ugyanennek a kártyának egy másik változatát illeti, amely tavaly nyáron 3,11 millió dollárért kelt el -, de a 99/100-as szám a Beckett Authentication Services 8,5 NM-M+ minősítésével az egyik legjobban osztályozott példány.

Ahogy más sportlegendák esetében, például Michael Jordan és LeBron James esetében, a Brady-emléktárgyak ára – beleértve mindent, a meccseken viselt mezektől kezdve a régi Cadillac Escalade-ig – az egekbe szökött a járvány kezdete óta. Most, hogy visszavonul, ez a tendencia még tovább folytatódik.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek