Két új modellváltozattal bővül 2020-ban a Civic Type R család

Két új modellváltozattal bővül 2020-ban a Civic Type R család. A Limited Edition és Sport Line néven bemutatkozó újoncok a Type R GT műszaki alapjaira épülnek, de megjelenésüket és teljesítményüket illetően is mást stílust képviselnek, így még szélesebb rétegek számára lehet ideális a Honda többszörös díjnyertes hot hatch-e.

A számos kis tömegű alkatrészekből felépülő Civic Type R Limited Edition minden idők legpuritánabb, egyszersmind legextrémebb Civic Type R-átirata, amit egyszerűbb beltér, fokozott menetdinamika és jellegzetesebb megjelenés különböztet meg társaitól.

Civic Type R GT

Igazán vonzó a Sport Line kivitel is, hiszen afféle lopakodóként csempészi át a Civic Type R brutális teljesítményét a közutakra. Alacsony hátsó légterelője, 19”-os felnigarnitúrája és fekete utastere csak a szakavatott szemeknek árulja el, hogy mi rejlik a motorháztető alatt.

Civic Type R GT

A 2020-as Civic Type R-választék

A Honda Civic Type R család tagjai egytől egyig modellfrissítésen esnek át, beleértve a Type R GT-t is. Kifinomultabb lett az első lökhárító, valamint szimmetrikus, letisztult megjelenésű ködlámpa-fészkeket alakítottak ki, és átrajzolták a minden elemükben LED, nappali menetfénnyel kiegészített fényszórókat is, melyek a korábbinál egyszerűbb, mégis látványosabb megjelenéssel bírnak. Emellett, az orr-rész közepére helyezett légbeömlő méretét növelték és a vékonyabb rácsozással látták el, ami 13%-kal nagyobb légbeáramlást biztosít a hűtőnek.

Civic Type R GT

A hűtőradiátort is áttervezték, így extrém terhelésnél is az ideális tartományban maradhat az erőforrás hőmérséklete. A Honda saját mérései azt mutatják, hogy a fokozott légáteresztő-képességből fakadóan pályahasználatnál akár 10ºC-kal is alacsonyabb lehet az erőforrás hőmérséklete. ű

Civic Type R GT

Mivel az áttervezett hűtőrács miatt valamelyest csökkent az első traktusra ható leszorítóerő, a Honda mérnökei mélyebb légbeömlőnyílást helyeztek a lökhárító alsó részére, melynek két oldalán különleges bordázatot alakítottak ki, ami visszatereli a légáramlást a szpoilerre, így fokozva a leszorítóerőt.

Civic Type R GT

Hogy még közvetlenebb és precízebben irányítható legyen a Civic Type R, a 2020-as modellváltozatok továbbfejlesztett felfüggesztéssel gördülnek le a futószalagról.

Az új Civic Type R GT hazai forgalmazása áprilisban kezdődik, de már megrendelhetik a vásárlók. A modell kezdőára 13.709.000 Ft.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek