Klasszikusok újragondolva

A német vállalat alapítása óta eltelt 100 év, ami alatt a Bauhaus művészetet és a német funkcionalitást egyesítették. A szép szülinapot ünneplő Braun összefogott egy tervezővel, egy vállalkozóval és DJ Virgil Abloh-val, hogy a klasszikus 1965-ös Wandanlage hi-fi audio fali egységet „funkcionális művészetté” változtassák, amely tükrözi a Braun tervezési értékeit és Abloh eklektikus kulturális és zenei referenciáit.

A 2021-es kiadásában az új Wandanlage gyönyörű króm kivitelben ötvözi Braun szeretetét az anyag iránt (mint ahogy az 1960-as SM3 borotvájában és 1961-es T1 kenyérpirítójában is látható) Abloh csillogó stílusával.

BraunA tervezés egyébként továbbra is tükrözi a Braun „kevesebb több” filozófiáját, miközben az eredeti hifi továbbra is pontosan ugyanúgy működik, mint 1965-ben. Az együttműködésről Virgil Abloh a következőket mondta: „Mindig is nagyra értékeltem a Braun dizájnt. A márka 100 éves, így megragadtam a lehetőséget, hogy újragondoljam ezt az ikonikus Braun terméket, és valami újat alkossak.

Braun

A Braun Designnal közösen összeállított „funkcionális művészet” nemcsak a hifi fali egység eredeti funkcióját emeli ki, amely korában a legjobb hangzás volt, hanem a minőségi és tartós anyagokat is, amelyek hosszútávra készülnek. Alkotóként továbbra is megkérdőjelezem, hogy hogyan érzékelik a művészetet a mai kultúrában.

Braun

A „funkcionális művészet” a design maradandó erejének öröksége, amely egyszerű, hasznos és tartósan kiépített.” Abloh a további inspirációit és az együttműködés folyamatát meséli el a fenti videóban, amelyet Ludwig Mies van der Rohe ikonikus Farnsworth-házában forgattak.

Braun

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek