Környezetbarát formatervezés a felhasználóktól

A Samsung és a brit életmódlap, a Dezeen ismertette az Out of the Box tervezői versenyének legjobb pályamunkáit és a győzteseket.

A Samsung ökológiai lábnyomának további csökkentése érdekében vezette be idén áprilisban a környezetbarát hullámkartonból készülő csomagolást. Ezzel egy időben meghirdette Out of the Box elnevezésű pályázatát, amelyre április 6-tól május 29-ig küldhettek be pályaműveket a felhasználók a világ minden pontjáról.

Samsung és a Dezeen

A résztvevők a környezetbarát csomagolást gondolták tovább, a kartonból háztartási eszközöket vagy lakberendezési tárgyakat terveztek. A versenyben a Samsung Lifestyle portfóliójának, a The Serif, a The Frame és a The Sero készülékek környezetbarát borításából alkottak újrahasznosított tárgyakat.

Samsung és a Dezeen

A 20.000 dolláros összdíjazású pályázatra bárki, aki betöltötte tizennyolcadik életévét, jelentkezhetett. A közel két hónap alatt a világ 84 országából összesen 1554 pályamű érkezett be a Dezeen weboldalára.

A döntősöket a Samsung és a Dezeen formatervezőiből és dizájnereiből álló zsűri választotta ki a beküldött tervek alapján épített tárgyak funkcionalitása és a szobabelsőkhöz való illeszkedésük alapján.

Samsung és a Dezeen

A verseny végső győztesei az Endangered Animals sorozat alkotói, Sarah Willemart és Matthieu Muller. A karton-állatkák sokoldalúan használhatók, akár, mint székek, asztalok vagy jegesmedve, tengeri teknős vagy éppen orrszarvú formájú játszótársak a gyerekeknek.

“Az alkotással az volt a célunk, hogy bemutassuk a gyerekeknek ezeket a veszélyeztetett állatfajokat – mondta el Sarah Willemart. – Nagyon fontos számomra az újrahasznosítás és újrafelhasználás, ezért különösen büszke vagyok arra, hogy részese lehettem ennek a nagyszerű projektnek.”

A vállalat nem csupán a díjnyertes formatervet, hanem a döntő további négy résztvevőjét is bemutatta. Ezek a másodiktól a megosztott negyedik helyezés felé haladva Rider, a hintaló, Kibe, a lépcsőzetes tárolóegység, Twist, a letisztult kosár és Tessellate, a sokoldalú, moduláris tárolóasztal.

Samsung és a Dezeen

A fenntarthatóság jegyében a Samsung a hónap elejétől kezdve nyilvánosságra hozza a díjnyertes és más kiválasztott tervek megvalósításához szükséges lépéseket és leírásokat. A dobozok átalakításához szükséges kézikönyv a csomagoláson található QR-kód beolvasásával érhető el.

„Minden egyes beérkezett pályaműnek őszintén örülünk. Elképesztően sok vicces és briliáns ötletet kaptunk. Örömmel tölt el a tudat, hogy a fenntarthatósággal kapcsolatos felhívásunk ennyire megmozgatta a felhasználóink fantáziáját – mondta el Jongsuk Chu, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának ügyvezető alelnöke. – A jövőben a kiemelkedő kijelzőmegoldásokon túl továbbra is arra törekszünk, hogy felhasználóinknak maradandó élményeket nyújtsunk.”

 

 

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek