Lift nélkül lebegni az emeletre

A Michaelis Boyd tervezte szemfényvesztő piros lépcső varázslat nélkül kapráztat el. Az építész vezette renováció során a stúdió egy 18. századi apartmanházat alakított át London királyi városnegyedében. A külső felújítás után elengedetetlen volt az beltéri dizájn esztétikus modernizálása is, mert a munkálatok során két meglévő lakást alakítottak át egy négy hálószobás bérlakássá.


A vakmerő, fényes lépcsősor tökéletes lehetőséget nyújtott az építészgárdának, hogy a megrendelő személyiségéhez igazítsa a belső teret. A lépcső játékos dizájnja remekül összeolvad az apartman többi részével, és rögtön utal is egyben a lakók kreatív, nyitott személyiségére, akik szeretik a nagy, horizontálisan tágas tereket, ahol családi és baráti összejövetelek egyaránt kényelmesen elférnek. A lépcsősor perforált vörös acélből készült, és lebegve köti össze a nappalit a felső szinttel.
Michaelis Boyd Ezzel az egyedi megoldással a két különálló szint összeolvadt egy nagy lakássá, amelynek közösségi terei lent, hálószobái pedig fent helyezkednek el.

Michaelis Boyd A merész, megragadó lebegő lépcső központi helyet kapott a beltér kialakításában. Az építészt a híres Tate Modern művészeti galéria egyik alkotása a Doh Ho Suh által megálmodott Staircase-III ihlette meg. A csapat sikeresen ötvözte a gyermeki varázslatot a kifinomult ízléssel, anélkül, hogy azok a csodás családi otthon lépcsőjének gyakorlati hasznából elvennének.

Michaelis Boyd

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek