Marc Jacobs 9 millió dolláros Frank Lloyd Wright otthona

Marc Jacobs és férje, a gyertyagyártó és egykori modell, Charly „Char” Defrancesco a kertvárosba költözött. A friss házasok egy Frank Lloyd Wright által tervezett házat vettek Rye-ban – egy külvárosi negyed Westchester megyében – 9,175 millió dollárért.

Frank Lloyd Wright

Meglepő elhatározásnak tűnhet, hiszen a tősgyökeres New York-i már a Parsons divatiskolában töltött napjai óta a manhattani csillogás megtestesítője, ám Jacobs számára egy logikus döntés volt, hogy megtegye a következő lépést egy életre ezen a világon kívül, ahogy a WWD-nek adott februári interjújában is elmondta.
„Ez a ház nem volt a piacon, de mi értesültünk róla, és azonnal bele is szerettünk a képek alapján, amikor pedig először itt jártunk, teljesen magával ragadott bennünket” – mesélte Jacobs. „Még fenségesebb volt, mint gondoltuk.”

Frank Lloyd Wright
A nagyjából 560 négyzetméteres, egyemeletes ingatlan igazi vízparti antitézis a tervező Greenwich Village-i villájához képest. A Long Island Soundra néző kilátás mellett Jacobs bull terrierjének, Neville-nek 8000 négyzetméter szabad terület áll rendelkezésére a szaladgáláshoz. Remélhetőleg Neville dokumentálja az élményt, a kutyának ugyanis több mint 200 ezer követője van Instagramon. (Még egy saját albumot is kiadott!)

Frank Lloyd Wright
Wright az ’50-es években egy BMW importőr és forgalmazó, Max Hoffman számára építette a házat – utána Emily Fisher Landau műgyűjtő, filantrópus volt a ház tulajdonosa. Jacbos a befektető Thomas Tisch-től és feleségétől, Alice-tól vásárolta a házat.
Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Jacobs új szerzeménye csak hétvégi ház lesz, vagy ez lesz az állandó rezidenciájuk. Bárhogy is legyen, jelzi, hogy a tervező egy egyszerűbb élet felé kacsingat – még ha néhány napra is.

Frank Lloyd Wright
Mivel piacon kívül született megállapodás a háztól, az enteriőrről nem állnak rendelkezésre képek, de kíváncsiak vagyunk, hogy Jacobs miként alakítja a saját ízlésére a helyet, hiszen a manhattani otthonát olyan művészek munkája volt hatással, mint Currin, Kilimnik és Warhol.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek