A Kokai Studios végre megmutatta, milyen lesz belülről a Dai Forni névre keresztelt olasz étterem, amely a kuwaiti For Seasons legfelső szintjén kapott helyet.
A tervezés első lépésében feltérképezték Olaszországot és eldöntötték, az elképesztő kulináris örökség mely részére akarnak fókuszálni. A csapat gyorsan letette a voksát a megfelelő ízek, illatok és textúrák mellett, így esett a választásuk Szicíliára, ahol a különböző kultúrák egybeolvadnak.
Az építészek egy oázist képzeltek el, ahol az összes érzékünk megtalálja a számítását. A bejáratnál egy élő fal fogad minket, ami igazán egyedi megjelenést biztosít az étteremnek.
A falon helyi növénykülönlegességek élnek, közvetlenül mellette pedig hatalmas kemencék vannak. Innen jutunk be a homokkő-padlóburkolattal fedett folyosóra és az étkezőhelyiségekbe, amelyek egy óriási, kézzel készült pult körül terülnek el, ahol az előételt választhatjuk ki.
Az étterem közepén három fatüzelésű kemence található, amelyeket naponta használnak, és ami azt illeti, magyar fával fűtik fel őket, hiszen ezzel tudják azt a jellegzetes illatot és ízt biztosítani a pizzának és kenyérnek.
A három félköríves pihenősarok mögött lávakő fal épült, ezekről a helyekről pedig a séfeket is figyelhetjük munka közben. Az ülőhelyekhez és egyedileg készült lámpákhoz a hagyományos szicíliai fonott kosarak adták az ihletet.
A design természetesen továbbgyűrűzik a két privát étkezőbe is, ahol a falakat ugyanez a fonott minta borítja, ami teljes összhangban van az ajtókkal és árnyékolókkal az ablakokon. Ezek a minták a helyi Mashrabiya motívumokat vették alapul, amik hagyományosan Olaszországból származnak.
Míg az étterem fő motívuma a tűz, a mosdók frissítő ellentétként a víz sémáját használták fel. Itt kézzel festett kék és fehér olasz csempéket láthatunk és egy vízesés videóinstallációját, amelyet a sanghaji művész, Flatmind készített el. A hatalmas kültéri terasz közös a szomszédos Sintoho étteremmel. Az oázis-koncepció ide is átgyűrűzik a hatalmas üvegszobornak köszönhetően.