Neils House, tökéletes karantén helyszín

Ha már otthon kell töltenünk minden időnket, miért ne tennénk egy Frank Lloyd Wright, az amerikai mester építész által tervezett, 50-es évekbeli mestermunkában.

A Neils House-ként ismert 233m2-es rezidenciát 2.75 millió dollárért kínálják. A minneapolisi Cedar Lake fákkal övezett partján elhelyezkedő otthon 1949-ben Henry J. Neils és felesége, Freida tulajdona volt.

Neils House

Wright szavaival élve, a ház ékes példája a “megfizethető és gyönyörű házak a demokratikus Amerikáért” szlogennek és Wright második világháború utáni “Usonian” építészeti jegyeit viseli. Wright így írta le azokat az otthonokat, melyeket kifejezetten a középosztály számára tervezett. A 60 épületből álló csoport tipikusan egyszintes és szerény méretű volt, de mégis viselte a Wright-ra jellemző építészeti jegyeket.

Neils House

A ház megdöbbentő kő homlokzatával egyedülálló elemekkel büszkélkedhet, amelyeket Wright fejlesztett ki a tulajdonosokkal közösen, akik szintén építészeti rajongók voltak. Henry Neils kő és építőanyag kereskedelemmel foglalkozott, így háza is márvány falakkal rendelkezett és az egyetlen ilyen Wright-tól. Csak hogy valami szépet nézzük a karantén idején.

Neils House

A ház egy fél hektáros területen helyezkedik el és három szobával, három fürdőszobával rendelkezik. Az L alakú alaprajz kényelmesen elkülöníti a nappali és háló területet, míg a padlótól a mennyezetig futó ablakok megtöltik az épületet természetes fénnyel.

Neils House

A retro felületek visszarepítenek a 60-as évekbe és kiegyensúlyozzák a teret. 1951-ben készült el a ház, azóta csupán két tulajdonosa volt, akik gondosan karban tartották és gondozták azt.

Neils House

Neils House

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek