Nyugdíjas otthon

A Grand Cayman-szigetek déli részén, a South Soundon található, Castillo Caribe, azaz “karibi kastély” nevű, óceánparti megavilla belsejében található, valóban hatalmas teremben minden a legnagyobb léptékű. Gyönyörködhetünk a második emeleti erkélyről fenségesen lefelé ívelő, faragott mahagóni lépcsőben, a bonyolult, szövevényes fából készült mennyezeten és a Windex-kék Karib-tengerre néző hatalmas üvegfalon.

Ennek a valóban hatalmas óceánparti komplexumnak a szerencsés tulajdonosa a brit Jerry Beck, volt kereskedő. Beck állítólag 2008-ban, 35 évesen vonult nyugdíjba, az adómentes Kajmán-szigetekre költözött, és közvetlenül a tengerparton építette meg álmai otthonát.

Az otthonban a legnagyobb szobák mellett nyolc saját fürdőszobával (köztük két hatalmas mesterlakosztállyal), egy marokkói ihletésű sportbárral, mozival, irodákkal, egy gyerekeknek kialakított számítógépes társalgóval és egy 400 palackos borszobával rendelkezik.

Karibi kastély

Ugyanilyen lenyűgöző az is, ami az otthon alatt található. Itt, a 4000 négyzetméteres pincében egy hatalmas szórakoztató tér található, kiegészítve egy gyerek szórakoztató szobával, saját ugrálóvárral és hintával. Van itt egy wellnessrészleg is tornateremmel, gőzfürdővel, masszázsszobával és egy 120 colos TV-képernyővel ellátott relaxációs részleggel.

Csak néhány lépésre van egy ajtó, amely egy igazi, mesebeli barlangba vezet, beton cseppkövekkel és sztalagmitokkal, valamint egy pezsgőfürdővel, amelyet lila neon világít meg. Innen belevetheted magad a kéken megvilágított kültéri medencébe, amely gyakorlatilag közvetlenül a tengerparton van.

Karibi kastély

Ha már a strandról beszélünk, a Castillo Caribe nem kevesebb, mint 75 méter pálmafákkal szegélyezett homokos tengerparttal rendelkezik, saját tiki kunyhóval.

A sportok szerelmeseinek egy profi méretű teniszpálya és – mivel a Kajmán-szigetek brit terület – természetesen egy krikettpálya is rendelkezésre áll. Ezekhez még egy pickleball-pálya, golf és bocce-pálya is tartozik.

Karibi kastély

Magát az otthont, amely eredetileg három teljes telekből állt, a Kajmán-szigetek vezető építésze, John Doak tervezte. Ő és csapata lényegében egy hurrikánálló erődöt hozott létre, amely a legszigorúbb Miami Dade Cat 5 kód szerint épült.

A hurrikánok elleni védelmet biztosító funkciók közé tartozik, hogy az otthon földszintje több mint 4 méter magasan a tengerszint felett helyezkedik el, és egy 3 méter magas tengerfal védi. Ami a kényelemben gazdag pincét illeti, teljesen le van tankolva, szilárd betonfalakkal, és kívülről csak egy tengeralattjáró-szerű ajtón keresztül lehet bejutni.

Karibi kastély

Ha pedig a szigeten elment az áram, egy hatalmas generátor lép működésbe, amelyet egy földalatti dízel-tartály táplál. A tiszta vízért egy 211 literes ciszterna felel, amelyhez egy kereskedelmi minőségű vízszűrő rendszer is tartozik.

Karibi kastély

Természetesen az összes ablak és ajtó hurrikánálló, a tetőcserepek ragasztva és dupla csavarral vannak a tetőhöz rögzítve, a nagyterem hatalmas acélszerkezetű tetővel rendelkezik, az elektromos helyiség pedig 8 méter magasan van a tengerszint felett.

A Sotheby’s Conolly szerint: “Bár a Kajmán-szigeteken egész évben süt a nap és mérsékelt éghajlat uralkodik, a legtöbb ember szemében ez az előny háttérbe szorul a szigetek offshore státusza miatt”.

Karibi kastély

Ez azt jelenti, hogy nincs ingatlanadó, nincs jövedelemadó, nincs tőkenyereségadó és nincs örökösödési adó – semmilyen helyi adó. Ez – mondja Conolly – “nagyon vonzóvá teszi a nagy vagyonnal rendelkező emberek számára, hogy itt keressenek lakhelyet – és ezt a helyi kormányzat aktívan ösztönzi”.

Karibi kastély

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a világ leggazdagabb lakásvásárlói nem rohannak minden áron szuper-luxus lakásokat vásárolni itt. Érdekes módon a Castillo Caribe 2010 óta áll a piacon, amikor először 59,5 millió dollárért jegyezték be. A Sotheby’s és a Castillo Caribe tulajdonosa kétségtelenül abban reménykedik, hogy a 10 millió dolláros árcsökkentés 49,95 millió dollárra, valamint a Kajmán-szigetek virágzó, járványok által felpezsdített ingatlanpiaca vonzani fog egy vevőt.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek