Ötcsillagos úszó hotel

A Fincantieri Yacht arról ismert, hogy olyan egyedi, mega jachtnak nevezett mester műveket alkot, melyek megkérdőjelezik a status quo-t. Legutóbbi hajójával viszont sikerült még nagyobb meglepetést okoznia. A következő generációs koncepció a Blanche nevet kapta, 70m-es hosszával és tágas belső terével egy 5 csillagos hotel érzetét kelti.

Fincantieri Yacht

Az első dolog, ami szembetűnik a Blanche-on, az minden felesleges rendetlenség hiánya. Az olasz hajógyár direkt távolított el mindenfajta vizuális akadályt, hogy teret és egyszerűséget biztosítson helyette, ezzel szemünket a hajó kecses vonalaira irányítja.

Fincantieri Yacht

A koncepciót Gabriele Teruzzi-val együtt fejlesztették ki. A fiatal olasz dizájner 2016-ban alapította meg stúdióját és már egy sor neves projektet írhat fel neve mellé. A friss vér történelmi hajógyárossal, a Fincantieri-vel párosul, mely több, mint két százados tapasztalata egyenesen úttörő tervezéshez vezetett. Ez bent elég látványossá válik.

Fincantieri Yacht

A Blanche pompás belső tere 1535 GT várható térfogattal és karakteres nyitott tervrajzával a természetes napfényt dizájnelemként használja fel. Hét kabinban 14 vendéget szállásol el, a 17 fős legénység mellett. A luxus fő lakosztály saját 18m2-es privát teraszra nyílik. A teljes panoráma ablakok háborítatlan tengeri kilátást biztosítanak.

Fincantieri Yacht

A kényelmi felszerelések terén sem marad le a Blanche, a beach club vízeséssel és természetesen jakuzzival lesz teljes, a sky lounge és a wellness részleg 12m2-en terül el, a piano bar pedig egy apró led-világítású mennyezettel egészül ki.

Fincantieri Yacht A motor és teljesítmény részletei még nem kerültek napvilágra, a Fincantieri szerint viszont a Blanche 12 csomónál 5000 tengeri mérföld megtételére lesz képes.

Fincantieri Yacht A Fincantieri Group megajacht részlege 2005 óta tervez és épít egyedi, közel 100 méteres hajókat és a hajózás világában jó hírt szerzett magának. 2011-ben megépítette a 135m-es Serene-t és 2014-ben a 140m-es Ocean Victory-t, melyek megmutatják a hajógyár ambícióit. A Blanche testvéreinél kicsit rövidebb, viszont semmilyen téren nem mondható kicsinek.

Fincantieri Yacht

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek