Pillangóhatás

A tengerparti Vouliagmeni területére tervezte a 314 Architecture Studio ezt a különleges pillangó formát. A sör természetes ív úgy alakítja ki az egyedi épület komplexumot, hogy az négy különálló részt alkosson és minden része meglegyen a pincétől a padlásig.

A dizájnt a 314 Architecture Studio egy pillangó képére formálta, melynek szárnyai oldaliranyba terjeszkednek az épület felől a kert irányába. Ezek a szárnyak biztosítják a földszint árnyékolását és egyidejűleg nyitott teraszokqt alkotnak a legfelső szinten, ahol a lakók élvezhetik a háborítatlan kilátást a tengerre.

314 Architecture Studio A szárnyak emellett a privát szférát is biztosítják. A pillangó az átlátszóságot használja fel, hogy kapcsolatot teremtsen a külső és belső tér között.

314 Architecture Studio Az U alakú üvegfelületek használata gyakori a szilárd falak helyett, így a lehető legtöbb természetes fény jut az épület belsejébe. Ezzel egyidejűleg ez a fajta üveg elhomályosítja a lakók mozdulatait, így biztosítva a privát szférát.

314 Architecture Studio Kontrasztos anyagokat használtak fel a struktúra kialakításánál. Az U alakú üvegfelületek fényessége párosul a fehér cement matt felületeivel, melyet a falakon, padlón és a mennyezeten használtak. A kompozíció földes jegyeit erősítik az épület köré elhelyezett kövek is, a nagyobbak jól elrejtik az épület strukturális elemeit és a tároló üveg paneleket, így a szemnek csupán az esztétikus dolgok maradnak látszani.

314 Architecture Studio

A környezetet is úgy alakították ki, hogy az illeszkedjen a kompozícióhoz, a mesterséges tavak visszaadják a pillangó természetes alakját, míg nyugalmat árasztanak. A tavakat sétányok szelik át, a növényzet pedig kapcsolódik a teraszokkal, így hozzá közelebb a természetet a mesterséges épülethez.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek