„Populus”

A Studio Gang az Urban Villages ingatlanügynökség együttműködésével tervezi Denver legújabb ikonikus nevezetességét, a „Populust”. A többfunkciós belvárosi épületet egy új és élénk társasági központnak szánják.

A háromszög alakú, ékszerű létesítmény egyszerre három irányba, így nem csak a város, de a Sziklás-hegység felé is feltárja magát. Mivel a „Populus” egyszerre lesz hotel és lakóépület, vendégeket és lakókat egyaránt fogad, valamint összekapcsolja Denver polgári, művészi és kereskedelmi körzeteit.

„Populus”
Studio Gang és az Urban Villages „Populus” néven futó projektje egy szoborszerű homlokzattal rendelkező épület a kolorádói Denverben. Az épület része lesz egy 250 kulcsos/szobás hotel, 40 mikroapartman, nyilvános kilátóterasz és bár a tetőn, rendezvényhelyszínek, valamint egy mozgalmas földszinti előcsarnok 9 méter magas ablakokkal. A különleges homlokzat textúrája és ritmusa összhangban van az épület funkciójával. A vízszintes kagyló alakú rések szélessége megegyezik a hotelszobákéval, az ablakok mérete pedig attól függően változik, hogy nyilvános vagy privát térről van szó.

„Populus”
A „Populus” egyedülálló homlokzata a kolorádói nyárfák mintázatát adja vissza. A nyárfák idővel elvesztik alsó ágaikat, melyek szem alakú nyomot hagynak törzsük papírszerű kérgén. A Studio Gang a denveri klímát szem előtt tartva tervezte az ablakokat. Kívülről látható, hogy az egyes ablakok „szemhéjai” a nap elhelyezkedésétől és mozgásától függően különböző mértékben hajolnak az ablakok felé, hogy megfelelően beárnyékolják a belső tereket. Az épület energiahatékonyságának növelése mellett az esővizet is szépen elvezetik, hogy a homlokzat mindig friss és tiszta látványt nyújtson.
A projekt még az építési engedélyezés folyamatában van, az építkezés tervek szerint 2021 második felétől 2023-ig fog tartani.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek