Retro jacht retro álmok megvalósításához

Az olasz Wooden Boats legújabb luxus hajója 12 méteres, egyedi és fából készült. Nem tipikus anyagnak számít a fa a modern luxus jachtoknál, a hajógyár viszont kombinálta egy fejlett karbon kompozittal, hogy érdekes kapcsolatot teremtsen a progresszív tengeri technika és az örök természet között.


A legelső ilyen technológiát felhasználó jacht, a WB40’ Classic mahagóni rétegelt lemezből és szánszálból készült hajótesttel és fedélzettel rendelkezik, melyet epoxi vákumos technológiával préseltek szendviccsé. Ennek eredményeképpen erős, könnyű és gyors a vízen, míg elegáns és kifinomult.

WB40’ Classic

Ezt a cruisert egy európai tulajdonos számára építették és minden lényeges kényelmi jellemzővel rendelkezik. Különálló napfény terasz a fedélzeten és tágas dupla ágyas, zuhanyzós fürdőszobás lakosztály várja. Akár 14 vendég elszállásolására is képes, a konyha pedig tökéletes a harapnivalók és koktélok elkészítésére.

A jacht tökéletes egy kis hétvégi hajókázásra, mélytengeri hajótesttel rendelkezik vízsugaras meghajtással, valamint a legújabb generációs joystick vezérlőkkel, mely akárkit igazi hajóskapitánnyá változtat. Ez a fából készült szépség 420 lóerős Yanmar motort kapott, mely akár 40 csomós végsebességre is képes, utazósebessége pedig 36 csomó.

WB40’ Classic

“Az ügyfél úgy keresett meg minket, hogy mi vagyunk az egyetlen gyártó, aki meg tudná építeni azt a hajót, ami megfelelne az ő nagyon egyedi elvárásainak” – mondta Marco Arnaboldi, a gyár alapítója. “Egyedi hajót szeretett volna klasszikus vonalakkal, mely elég könnyű ahhoz, hogy javítsa a teljesítményét és csökkentse az üzemanyag felhasználását. Egy másik elvárás volt a könnyű karbantartás és a minimális környezeti hatás elbontás esetén.”

WB40’ Classic

Elég nagy kihívásnak bizonyult, viszont úgy tűnik, a Wooden Boatsnak sikerült megvalósítania. Természetesen az is segített, hogy Arnaboldinak a vérében van a jacht gyártás.

WB40’ Classic

“Egy Wooden Boats-ot egy butik hajógyárként indítottuk, hogy folytassa a progresszív kutatást, mely mindig is jellemezte a Studio Arnaboldit” – mondta a haditengerészeti mérnök. “Érdekelt a fa és a legújabb hajóépítési alapanyagok ötvözése, a legjobb mechanikai alkatrészek és a karbon kompozit.”

WB40’ Classic

A Wooden Boars együttműködött olyan vezető olasz márkákkal, mint a Benetti, a Sanlorenzo, a Pershing és a Baglietto és körülbelül 18 egyedi tendert dolgoztak ki együtt.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek