Száguldú idő

Az IWC bemutatta a Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition AMG ONE OWNERS nevű modellt, amelyet partnerével, a Mercedes-AMG-vel együttműködve fejlesztett ki, és amely kizárólag a Mercedes-AMG ONE hiperautó jövőbeli tulajdonosai számára lesz elérhető.


Ez a kétüléses autó az első, amely szinte egy az egyben átveszi a legújabb és leghatékonyabb Forma-1-es hibrid technológiát. Az autó több mint 1000 lóerős lesz, 350 km/h feletti maximális sebességgel.

Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition AMG ONE OWNERS
Az IWC a bevezetését egy olyan karóra fogja kísérni, amely az egyik technikailag legfejlettebb óraművet és komplikációkat olyan csúcsteljesítményű anyagokkal kombinálja, mint a titán-aluminid (TiAl) és Cerataniumból. A Big Pilot’s Constant-Force Tourbillon Edition AMG ONE OWNERS ref. 590502 az IWC szabadalmaztatott Constant Force mechanizmusával működik, egy olyan kifinomult komplikációval, amelynek köszönhetően tourbillont folyamatosan egyenletes nyomatékkal táplálja a rugóház és közéje iktatott szerkezet.
A mérlegkerék gyakorlatilag folyamatosan ugyanakkora amplitúdóval rezeg. A tourbillon kompenzálja a gravitáció negatív hatásait, és mindennek köszönhetően az óra rendkívül pontosan jár.

Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition AMG ONE OWNERS
A fekete számlapon a 9 óránál található folyamatos erővel működő tourbillon mellett az északi és a déli félteke kettős holdfázisának kijelzőjét, valamint 4 óránál a járástartalék kijelzőjét találjuk.
A külső számlapgyűrű szerkezete a Mercedes-AMG ONE elejét jellemző légbeömlőkből merít ihletet. A dizájn kisebb részletei a Mercedes-AMG Petronas Formula One csapat jellegzetes színét kapták, a Petronas-zöld színt. A 46,2 mm x 13,5 mm-es tok titán-aluminidból (TiAl) készült. A Petronas-zöld színű vékony gyűrű jelent átmenetet a tok polírozott és homokfúvott részei között.

Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition AMG ONE OWNERS
A titán és az alumínium speciális keveredési aránya miatt az atomok és az elektronok sajátos módon rendeződnek el, ami a TiAl-nak a fémek klasszikus tulajdonságai mellett bizonyos nem fémes tulajdonságokat is kölcsönöz. Például kivételes az ellenállóképessége a magas hőmérséklettel szemben. Ezért ezt a különleges ötvözetet használják a modern sugárhajtóművek turbinalapátjaihoz, valamint a motorsportban a nagyteljesítményű motorok alkatrészeihez. A TiAl emellett könnyebb és keményebb, mint a hagyományos titán, rendkívül korrózióálló és biokompatibilis. A tok hátlapja Cerataniumból készült, egy speciális, az IWC által kifejlesztett titánötvözetből, amely ugyanolyan könnyű és merev, mint a titán, ugyanakkor majdnem ugyanolyan kemény és karcálló, mint a kerámia.

Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition AMG ONE OWNERS
Az átlátszó zafírüvegből látható a teljesen feketére festett, kézi felhúzású óramű. Az IWC által gyártott 94800-as kaliber 18 000/órás (2,5 Hz) a rezgésszámmal mozog, és 96 órás járástartalékot biztosít. Az IWC Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition AMG ONE OWNERS 60 méterig vízálló, és olyan gumiszíjjal van ellátva, amely kívül fekete, belül zöld, és a külső oldalán számos Petronas-zöld színű Mercedes-csillag látható. A Mercedes-AMG ONE leendő tulajdonosait a Mercedes-AMG és az IWC keresi meg a rendelési folyamatra vonatkozó információkkal.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek