Tom Ford óceáni műanyag időmérője

A műanyag nem egy tipikusan olyan anyag, amelyet általában a modern luxussal társítanak, Tom Ford azonban a fenti megállapítás megváltoztatásáért fáradozik. Az amerikai tervező most jelentette be, hogy idén ősszel piacra dobja az első olyan csúcskategóriás karórát, amelyet 100% -ban újrahasznosított óceáni műanyagból készítettek.


A svájci gyártmányú óra, amelyet egyszerűen csak Tom Ford Oceáni Műanyag időmérőjének ismernek, a világ műanyaghulladék-problémájának több szempontból történő megoldáskeresésével foglalkozik. Maga az óra műanyag hulladékból készül, amelyet szén-dioxid-semleges szállítással hoznak el az óceánból, majd Svájcban napenergia felhasználásával készítenek el. Ráadásul az összes kísérő csomagolás ugyancsak újrahasznosítható

Tom Ford Ocean Plastic
Minden környezetbarát időmérő 35 plasztik palacknak megfelelő műanyagtól szabadítja meg véglegesen a világ óceánjait, amelyekbe évente több mint 8 millió tonna műanyag hulladék kerül be. Ez a csökkentés még imponálóbbá válik, ha méretarányosan kalkulálunk. Minden 1000 előállított és eladott óra után 222 kg műanyaghulladék kerüli el az óceánok jobb sorsra érdemes, fodrozódó vizeit.
“Véleményem szerint a tudatos és etikus megközelítéssel kivitelezett luxus a legnagyszerűbb luxus” – mondta Ford nyilatkozatában. “Hihetetlenül vonzó az a tudat, hogy nemcsak kiváló minőségű terméket viselünk, hanem azzal, hogy egyszerűen birtokunkban van egy ilyen különleges termék, egyben közvetlen lépéseket is teszünk a bolygónk életminőségének javítása érdekében.”
Tom Ford Timepiece, amely először 2018 februárjában debütált a kifutón, ismét együttműködésre lépett a Bedrock Manufacturing Company nevű céggel azért, hogy megalkossa ezt az új koncepción alapuló, egyedi ketyegőt. Az amerikai cég, amely a Shinola és Filson anyavállalata, rendíthetetlenül elkötelezett a kézműves kivitelezés iránt, csakúgy mint maga Ford, ezért a vásárlóik joggal számíthatnak kiváló minőségű időmérőkre.

Tom Ford Ocean Plastic
Szóval, hogy is néz ki valójában ez az óra? A pontos dizájn az év végéig még rejtve marad kíváncsian nyughatatlan szemeink elől, de arra azért számíthatunk, hogy a TF címkéhez méltó módon, kellőképpen el lesz árasztva luxustartozékokkal. Gondoljon csak a fantasztikus műanyag éllel felvértezett Tom Ford 001-re.
A Tom Ford Ocean Plastic órája 995 dollárért, azaz megközelítőleg 290 000 forintért kerül majd forgalomba, és világszerte a Tom Ford boltokban, valamint 2020 novemberétől online is elérhető lesz.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek