Tündérmese bútorozva

A Rebelo De Andrade által tervezett, Casa 3000 névre hallgató magányos kis piros házikó akár egy tündérmesébe is beleillene, ahogyan a paratölgyek és esernyőfenyők körülölelik a portugál Alentejo régióban.

Pedrali itt keltette életre legújabb bútorkollekcióját. Az olasz márka #pedralitales nevű kültéri és beltéri bútordarabjai drámai építészeti jellemzőket viselnek, mely karakterére letisztult vonalvezetés és élénk színpaletta jellemző. Éles kontrasztban kapta Andrea Garuti lencsevégre a nyugalmas eleganciát sugárzó dizájn bútordarabokat.

pedralitales

A Casa 3000 területén lévő #pedralitales minimális, mégis átfogó formáival jeleníti meg Eugeni Quitllet a “Soul” névre hallgató kültéri fotelt. Íveivel a tiszta kreativitást, alumíniumcsövei a klasszikus formát testesíti meg, annak ellenére pedig, hogy vékony, nagyon is masszív darab. Az ergonomikus ülés kényelmesen öleli körbe használóját. Pio és Tito Toso által kreált, acél oszloppal erősített “Concrete” asztallal egészül ki a kép.

pedralitales

A nyitott verandáról élvezhetjük a szürkületben derengő tájat a következő két képen, ahol a CMP Design által készített “Tribeca Collection” is feltűnik. A klasszikus, 60-as évek beli terasz fotel kortárs értelmezése a gyerekkort idézi. Újragondolta a felhasznált anyagokat is, acél váz erősíti az erős, színes és könnyen tisztítható műanyag hullámokat. A szövött zsinórok pedig elképesztő árnyékot vetnek a padlóra.

pedralitales

Az utolsó kültéri kép Pedrali számos kültéri bútordarabját mutatja meg. A vezeték nélküli “Giravolta” kültéri lámpát Basaglia Rota Nodari készítette, mely tökéletesen kiegészíti a Patrik Jouin által tervezett karosszéket és kanapét. Az ülések finom vonalai és nagyvonalú méretei a pihenést és álomba illő környezetet szolgálják. Végül a Busetti Garuti Redaelli által tervezett “Buddy Table” névvel ellátott asztal nyújt kontrasztot a ház vörös falaival.

pedralitales

Bent folytatódik a Casa 3000 eklektikus dizájnja, a vörös belső teret hatalmas ajtók és ablakok egészítik ki, melyek nem csupán csodás látványt nyújtanak, hanem természetes fénnyel is ellátják a szobákat. Az első kép a nappalit mutatja, mely teljes egészében Pedrali olasz darabjaival van berendezve. A CMP által tervezett “Jamaica” karosszék a formák, anyagok és krómozott színek modern elegye. Szögletes lábai a vékonyan ívelt fa háttámlát és a fém karfákat támasztja. A két szék a hamufából készült “Babila” asztal körül helyezkedik el.

pedralitales

A második szoba az Eugeni Quitllet által tervezett “Remind” névre hallgató karosszékkel büszkélkedhet. A finom ívek a kései 19. század kávézóinak székeit idézi, bár ez polipropilénből készült. Az olasz márka részletgazdagságát mutatja meg az ülés és a háttámla finoman lyuggatott légáteresztő anyagával. Teljes kényelmet és könnyű dizájnt kínál. Romantikus pillanatot idéz, ahogy a szék az egyszerű, de elegáns, Luca Casini által tervezett “Fluxo” asztal körül ül, mely stabil alumínium alapja változatos formájú és anyagú asztallapot kapott.

pedralitales

Az utolsó beltéri kép hűen tükrözi mind a Casa 3000 és a #pedralitales értékeit, energikus színek, kényelmes, meleg fa és magas minőség jellemzi. A CMP Design által készített “Folk” szék barátságos személyiségét fejezi ki hívogató hamufából készült, puha, de kompakt dizájnjával. A Patrick Norguet által életre keltett “Vic” karosszék négy lábon áll, mely készülhet akár hamufából, akár acélcsövekből, háttámlája pedig csupán a végein van hozzá erősítve. A nyitott és könnyű dizájnt kiegészíti az “Inox” névre hallgató asztal és a Basaglia Rota Nodari által készített “Tamara” lámpa.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek