Üvegház

A „Ház a rizsföldön” a kínai Xianggong lagúnás, hegyvidéki környékén épült. Az Adriano Design által tervezett geometrikus üvegszobák egymás felé hajolnak, és egy spirális, csavarodó épületet alkotnak. A földek közepén magasodó házat sima beton- és texturált bambuszfelületek díszítik. A lakók háborítatlanul élvezhetik, ahogy feltárul előttük a rizstermesztés évszázados hagyománya.


Az Adriano Design rendkívüli obszervatóriumának szerkezete Kína függőleges irányú terjeszkedését jeleníti meg, amely a mai napig megannyi építészt lenyűgöz. Davide és Gabriele, a tervezők egy innovatív liftet álmodtak meg, amely jóval tágasabbnak tűnik, mint amilyen. Az áttetsző, körbetekeredő szárnyak együtt egy különleges, futurisztikus épületté állnak össze, amely új szemszögből közelíti meg a vertikalitást, illetve új értelmet ad a fogalomnak.

Adriano Design
„Eddig abban rejlett a legnagyobb kihívás, hogy a magasságot lépcsőkkel hódítsuk meg, és ez jelentős korlátot jelentett az építészetben. A liftek új generációja azonban megoldást jelenthet erre a problémára, és sok, eleddig maximum félig-meddig kihasznált lehetőséget nyújthat az építészeknek” – fejtette ki a stúdió.

Adriano Design
A „Ház a rizsföldön” jellegzetességét a laminált üveglift adja, mely hangtalanul közlekedik fel-alá a 15 méteres toronyban. Az épület szintjei újragondolt cölöpházakként kapcsolódnak ehhez a modern antennához, mely egyfajta érzékelőként a föld mélyéből nyúl az ég felé.

Adriano Design

Az alapnak használt bambusz és a hátszerkezet burkolata a környező tájra utal, valamint biztosítja és felerősíti az érzést, hogy megtiszteltetés ide tartozni, ehhez a tájhoz kapcsolódni. Ráadásul a rugalmas és időtálló fa Kína, az ősi növény iránti tiszteletét is kifejezi.

Adriano Design
A liftből különböző szobák nyílnak spirális alakzatban. A teljességgel áttetsző nyúlványoknak köszönhetően a lakó 360º-os képet kap a tájról, és ráhangolódhat az évszakok váltakozásainak és a fény változásának lassú, természetes folyamatára. A csillámló napsugarak az üvegfalakon áthatolva díszítik a cementpadlózatot, a betonfalakat és a corten acél kerettel rendelkező ajtókat, ablakokat, melyek együtt indusztriális stílust adnak az otthonnak.

Adriano Design

A varázstoronyra hőkezelt fából készült napellenzők kerültek, melyek ugyancsak a természetes környezetet hangsúlyozzák ki. Összességében véve az Adriano Design különleges épületét a geometria, tükröződés és az anyagok játéka teszi különlegessé.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek