Vízen úszó luxusloft

Azt mondják, a belső a fontos, és ez minden bizonnyal igaz a Phathom Studio legújabb szuperjacht-koncepciójára. A holland tervezőcég, amelyet nemrégiben alapított Raquel H. Grijota és Sean Bekeschus, a tengeri világ nagyágyúi, most mutatta be új, 197 láb hosszú hajóját, amely egy New York-i penthouse-hoz hasonló, csillogó üveggel borított belső térrel rendelkezik.


A szemet gyönyörködtető hajó a stúdió első koncepciójának, a Phathom-1 nyomdokaiba lép, amelyet a cég még 2019-ben mutatott be. 262 láb hosszú elődjéhez hasonlóan az új jövevény is szakít szuperjachtok hagyományos elrendezésével, és elegáns nyitott tereket és a loftokra jellemző tágas belső tereket nyújt. Olyan ügyfél számára tervezték, aki a Phathom-1 luxuskényelmét egy kisebb, fürgébb jachtba szeretné belezsúfolni.

Phathom Studio
Az új szuperjacht középpontjában egy háromszintes bel- és kültéri átrium áll, amely a főfedélzet hátsó részétől egészen a napozóteraszig húzódik. A geometrikus formákkal és vonalakkal teli, üvegből készült külső nemcsak látványos, hanem rengeteg természetes fényt is beenged.

Phathom Studio
Az osztott szintű tulajdonosi lakosztály is nagy üvegablakokkal és egy üvegerkéllyel rendelkezik, amely elválasztja a hálószobát az alatta lévő külön társalgótól és dolgozószobától.

Phathom Studio
Egy másik megemlítendő rész a napozóteraszon található télikert. Ez is üvegbe burkolt, és egy szabadtéri étkezővel, edzőteremmel és wellnessrészleggel van felszerelve, amelyek természetesen mind panorámakilátást nyújtanak. Az üvegpadló pedig tetőablakként szolgál az alatta lévő központi átrium számára.

Phathom Studio
Az orrban lévő társalgó rész, ahol üvegpanelek védenek minket a környezeti elemektől, ívelt kanapékkal van felszerelve, amelyekből kényelmesen nézhetjük a naplementét és a vízeséseket. A hátsó fedélzetet pedig egy hatalmas végtelen medence koronázza, amelyhez napozóágyak is tartoznak. A lehajtható védőfal jóvoltából még nagyobb a tér.

Phathom Studio
A hajó két tendert tud tárolni, és a fedélzet alatt a jobb oldalon egy nagy daru segíti a vízre bocsátást. A Phathom nem osztott meg részleteket a meghajtást illetően, de hé, egy ennyire stílusos hajó esetében nem is igazán számít.

Phathom Studio

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek