Zene nélkül mit érek én?

A római órakészítő két extra szolgáltatást épített egy olyan tokba, ami hangszóróként erősíti fel a westminsteri harangok hangját.


A híres Nietzsche-idézetet átfogalmazva, zene nélkül az órakészítés tévedés lenne. Hogy kielégítse zene iránti szenvedélyünket, a Bulgari előállt új Octo Roma Carillon Tourbillon órájával, mely egyszerre nyújt vizuális és akusztikai élményt. 44 mm átmérőjű matt fedésű titánium tokját egy hangversenyterem színpadaként tervezték meg.

BulgariAz óra minden egyes részletével a zenét élteti. A számlap például üreges és ráccsal fedett, melynek köszönhetően messzire szál a hang a szerkezet mélyéről. A belső réseknek, paritációknak és nyílásoknak köszönhetően a dallamok erőteljesen és méltóságteljesen törnek elő az óra belsejéből.

Bulgari
A tourbillon szerkezetű óra BVL428 kalibere egy ütőszerkezethez kapcsolódik. Az első ütő „C” hanggal az órát, a második egy sor alsó vonalas „C”-vel a negyedeket, míg az utolsó kalapács a percet jelzi. A manuális skeleton órában két rugóház található, melyek egyike az óramutatók helyes működését biztosítja és a 75 órányi járástartalékot nyújt, másik pedig a hangszóróért felelős.

Bulgari

Minden harangjáték után automatikusan felhúzza magát. Ha megnyomjuk a számlap közepén elhelyezett gombot, a percet jelző ütéseket megismétli az óra. Lélegzetelállító zafír-kristály hátlapja látni engedi az alkotóelemeket, valamint a járástartalék kijelzőt.
A modellből mindössze 15 darab készült, melyek fekete műanyagosított aligátorbőr szíjjal válnak teljessé.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek