35 év művészete

35 Revolutions néven nyitja meg kapuit a Rio De Janeiroban lévő MAM RIO, a Museum of Modern Art, mely a valaha volt legnagyobb kiállítását a brazil dizájner, Fernando és Umberto Camapana műveinek szenteli. Bemutatják a Campana fivérek 35 éves munkásságát, összehozva soha nem látott projekteket, kifejezetten űrbe tervezett darabjaikat és olyan művek széles skáláját, melyeket az elmúlt évtizedek során.

Campana Brothers

A Campana Brothers – 35 Revolutions egy show, mely célja, hogy merész, magával ragadó és provokatív montázsokkal állítsa a kihívás elé a nézőt. A közel 1800m2-en elterülő kiállítás a Campana fivérek tiszteletlen, kihívó és kreatív művészetét mutatja be. A duó magával ragadó környezetet hozott létre, melynek darabjait kifejezetten a showra válogattak össze.

Campana Brothers
Campana Brothers

Fel szeretnék hívni a figyelmet a páros azon képességére, hogy a kézműves és ipari referenciákat egyesítsék, mély formális és materialisztikus merészséggel, mely kapcsolatban áll a szürrealizmussal és a környezettudatossággal.

Campana Brothers

“A Campana fivérek számára a művészet és tervezés nem csupán a múzeumok számára létrehozott munkát jelenti, hanem egy forradalmi esztétikai koncepciót, ahol a művészet szokásos gyakorlattá válik, ezáltal javítja az emberiség és a világ kapcsolatát” – nyilatkozta Francesca Alfano Miglietti, olasz kurátor.

Campana Brothers

A testvérek számára a legnagyobb eredmény, hogy megmutathatják, hogy Brazília nem csak a szambáról, fociról és a népművészetről szól. “Sikerült a kézműves kiválóságot, a brazil fatto a manot behozni az olasz iparba.”

Campana Brothers

Nemzetközileg híresek a tervezői munkájukról, fontos kapcsolataik vannak az olyan megújult márkákkal, mint az Edra, Alessi és Louis Vuitton, folyamatos a jelenlétük a fontosabb eseményeken és világ kiállításokon és a világ vezető múzeumaival dolgoznak együtt.

Campana Brothers

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek