Gasztro Hírek

Konyakok konyakja

Jay-Z-nek van oka ünnepelni: 52 500 dollárért kelt el D’USSE konyakja a Sotheby’s aukciósházban a Shawn Carter Foundation-nek való adománygyűjtés keretei között.

Gasztro Hírek

Csemegecsomag kétmillió dollárért

Vannak whisky ajándékcsomagok, meg van a The Craft Irish Whisky Co. és Fabergé 2 millió dolláros összeállítása. A limitált kiadású csodadoboz számos luxuskülönlegességet, valamint nem is egy, de kettő üveget rejt a legrégebbi, háromszoros-lepárlású ír whiskyből.

Design Gasztro Hírek

Élvezet a köbön

A dán tervező, Nina Bruun, gondolt egy merészet, vagy talán azt is mondhatnám, hogy magasröptűt de mégis mindezt miniben és 3D-ben kinyomtatta a Mount Everestet egy whiskys pohár belsejében, méghozzá 1: 230 000 méretarányt használva.

Design Gasztro Hírek

Tartalomhoz a forma

A Maison Ferrand ebben a hónapban piacra dobott nedűjének, a Ferrand Cognac Légendaire-nek a csomagolása, a márka 19. századi eredeti székhelyéről, a franciaországi Segonzacból merít ihletet.

Gasztro Hírek

A kávé világnapján a közösséget is ünnepeljük

A kávé a legtöbbet forgalmazott alapanyag, évente több, mint 110 millió zsákkal értékesítenek belőle világszerte. A Starbucks elkötelezett amellett, hogy ne csak a legkiválóbb minőségű italkülönlegességeket szolgálja fel vendégeinek, de közelebb hozza őket a csészében gőzölgő fekete előállításához és megismertesse közösségét az etikus kávékultúra titkaival. A kávé világnapja alkalmából, október 1-jén a vállalat kóstolással várja […]

All Tech Gasztro Hírek

360 fokos kávéélmény és libabőr

Exkluzív nyílt nap keretében mutatta be legújabb, a hazai kávés piacon egyedülálló designnal tervezett termékcsomagolását, valamint kávékínálatát és szolgáltatásait a Goosebumps Coffee Lab. A páratlan panorámájú showroom-ban tartott eseményen az itthoni specialty kávézás legmagasabb szintjét képviselő Goosebumps csapata egy kötetlen workshop során vezette be a résztvevőket a minőségi kávézás világába.

Design Gasztro Hírek

Kávé határok nélkül

A Phantom Espresso Makert azért alkották meg, hogy ledöntse a képzeletbeli korlátokat a barista és a vendég között, míg a kávé készül. A bárokban elhelyezett hatalmas eszpresszó gépek sokszor állnak a barista és a kávéimádók közé, a vendég nem élvezheti a látványt, amint finom kávéja elkészül.

Építészet Gasztro Hírek

Modern rooftop és archaikus amfiteátrum a szőlőtőkék között

A Csehország morva vidékén lévő Lahofer pincészet új épülete jól tükrözi az ősi borhagyomány és a 21. századi borkészítési technológiák harmonikus együttműködését. A Chybik + Kristof stúdió által tervezett hipermodern pincészet egyesíti a látogatóközpontot, a kóstolótermeket és bortermelés létesítményeit. Az épület szinte belemerül a tájba, finom szimbiózist alkotva a szőlősorokkal.