Gasztro Hírek

6000 dolláros hamburger wagyu marhahússal és Beluga kaviárral

A világ legdrágább hamburgerébe fehér szarvasgomba, Iberico sonka és Macallan single maltból készült szósz is kerül. Általában akkor döntünk a hamburger mellett, ha valami olcsó és kiadós ételre vágyunk. Ennek ellenére megannyi séf kísérletezik azzal, hogy a gyorséttermekben kínált ételből luxusfogást varázsoljon.

Építészet Gasztro Hírek

Újraéledt a Ferrari Ristorante Cavallino

A Michelin-csillagos séf, Massimo Bottura és az építész és dizájner India Mahdavi összefogtak, hogy újragondolják a Ferrari Ristorante Cavallino-t az olaszországi Modenában. Míg az étterem eredetileg arról volt a legismertebb, hogy kik vacsoráztak ott, az új változat reméli, hogy az ételek és a design szerelmesei számára egyaránt célponttá válik.

Design Gasztro Hírek

Az első belga sörfürdő Brüsszelben

A WeWantMore tervezi az első belga sörfürdőt “Bath and Barley” néven Brüsszel régi belvárosában. A stúdió célja az volt, hogy a sör és a fürdőzés kombinálásával a pihenés és az intimitás érzését teremtse meg, miközben kiemeli Belgium jól ismert „sör-ökségét.”

Gasztro Hírek

Konyakok konyakja

Jay-Z-nek van oka ünnepelni: 52 500 dollárért kelt el D’USSE konyakja a Sotheby’s aukciósházban a Shawn Carter Foundation-nek való adománygyűjtés keretei között.

Gasztro Hírek

Csemegecsomag kétmillió dollárért

Vannak whisky ajándékcsomagok, meg van a The Craft Irish Whisky Co. és Fabergé 2 millió dolláros összeállítása. A limitált kiadású csodadoboz számos luxuskülönlegességet, valamint nem is egy, de kettő üveget rejt a legrégebbi, háromszoros-lepárlású ír whiskyből.

Design Gasztro Hírek

Élvezet a köbön

A dán tervező, Nina Bruun, gondolt egy merészet, vagy talán azt is mondhatnám, hogy magasröptűt de mégis mindezt miniben és 3D-ben kinyomtatta a Mount Everestet egy whiskys pohár belsejében, méghozzá 1: 230 000 méretarányt használva.

Design Gasztro Hírek

Tartalomhoz a forma

A Maison Ferrand ebben a hónapban piacra dobott nedűjének, a Ferrand Cognac Légendaire-nek a csomagolása, a márka 19. századi eredeti székhelyéről, a franciaországi Segonzacból merít ihletet.

Gasztro Hírek

A kávé világnapján a közösséget is ünnepeljük

A kávé a legtöbbet forgalmazott alapanyag, évente több, mint 110 millió zsákkal értékesítenek belőle világszerte. A Starbucks elkötelezett amellett, hogy ne csak a legkiválóbb minőségű italkülönlegességeket szolgálja fel vendégeinek, de közelebb hozza őket a csészében gőzölgő fekete előállításához és megismertesse közösségét az etikus kávékultúra titkaival. A kávé világnapja alkalmából, október 1-jén a vállalat kóstolással várja […]