Hírek Yacht

Álomhajó

Az Open Independence legújabb szuperjacht koncepcióját nem véletlen keresztelték Vast 72-ra („vast” szó jelentései többek között „óriási”, „hatalmas”, „széles”). Az epikus 236 láb hosszú hajótestnek minden részlete álomba illő.

Design

Babzsákok ölelése

A „my second childhood” (azaz „második gyermekkorom”) nevű puha babzsákok átölelnek minket, akár ülve, akár fekve bújunk hozzájuk.

Design Építészet Hírek

Rendezetlen rendezettség

Az M-house ötlete 24 évvel ezelőtt, egy kétszemélyes nyaralóban született, valahol Dél-Kaliforniában. Michael Jantzent a modularitás, az előregyártás és önellátás gondolata inspirálta ennek a radikális nyaralónak a megtervezésére – nem nehéz kitalálni, hogy ezek közül melyikre utal a ház nevében szereplő „m” betű.

All Tech Hírek

A Louis Vuitton luxushangszórója

A francia divatház bemutatta legújabb luxustermékét, a Horizon Light Up Speakert, amelyet hordozható vezeték nélküli vagy az otthonunkat ékesítő dizájner hangszóróként is használhatunk.

Hírek

Elszepatrált luxus

2020-ban óriási lett az igény a tágas, elszeparált élettérre a városi lakosság körében. Elsősorban nem meditációs vagy kézműves sarokra vágyunk, inkább csak arra, hogy ne kelljen a lépcsőház lakosaival liftezni és cseverészni. Ennek megfelelően ezt az új Los Angeles-i luxustársasházat úgy tervezték, hogy mind a 40 lakása saját bejárattal és két-két magánlifttel rendelkezzen.

Design Hírek

Tunguska

A LEFTdesign által tervezett TUNGUSKA nevű étterem dizájnja az oroszországi Krasznojarksz térségében lévő szibériai tajga szépségét és erejét érzékelteti. A beltér a mára elavult hagyományos orosz dekorációt elhagyva adja vissza az étterem természetes környezetének atmoszféráját. A projektet a természetbarát alapanyagok és a zero-waste koncepció teszik teljessé.

Design Építészet Hírek

Lótuszvirágok

A Sri Lanka-i dizájner, Thilina Liyanage újabb lenyűgöző építészeti tervvel rukkolt elő: újabban óriási lótuszvirághoz hasonló, fonott bambuszból épített nyaralók csoportját álmodta meg. A sűrű erdőben megbújó meseszerű házikókat, melyeket elegáns égősorok kötik össze egymással, a mágikus realizmus inspirálta.

Design Építészet Hírek

Luxus bungalló Toszkánában

Látogatóit várja az első Casa Ojalá a fenséges Val d’Orciában, Toszkánában. A luxusházat Beatrice Bonzanigo olasz építész tervezte, és a 2019-es milánói divathét alkalmával mutatták be. Bonzanigo most összeállt a toszkán Rosewood Castiglion del Bosco luxusszállodával, hogy felavassa az első Casa Ojalá-házat.

Gasztro Hírek

6000 dolláros hamburger wagyu marhahússal és Beluga kaviárral

A világ legdrágább hamburgerébe fehér szarvasgomba, Iberico sonka és Macallan single maltból készült szósz is kerül. Általában akkor döntünk a hamburger mellett, ha valami olcsó és kiadós ételre vágyunk. Ennek ellenére megannyi séf kísérletezik azzal, hogy a gyorséttermekben kínált ételből luxusfogást varázsoljon.