Design Hírek

Ultrakomplikált óra

A 2021-es Monaco Yacht Show alkalmából – amely szeptember végén, a festői Port Hercules kikötőben zajlott – az Ulysse Nardin bemutatta legújabb, ultrakomplikált, tengeri tematikájúóráját.

Autó Hírek

Rolls-Royce Boat Tail

A pazar Rolls-Royce Boat Tail pokoli nagy feltűnést keltett, amikor korábban ebben az évben bemutatták, de csak kevesen látták élőben. Egészen mostanáig.

Hírek Yacht

Vakon is vezethető luxus jacht

A jövő jacht-tulajdonosainak inspirálására a Feadship a Monaco Yacht Show-n bemutatta az egyik legelőremutatóbb szuperjacht-koncepciót. A Studio De Voogt által tervezett 80 méter hosszú Pure a nevét a formás külső vonalakról kapta – beleértve a süllyesztett, sötétített ablakokat -, a nyitott belső térről és a jövőbe mutató fedélzeti rendszerekről, amelyek közé tartozik a hagyományos kormányállás […]

Építészet Hírek

Modern ökoház

Az előregyártott moduláris házakat manapság világszerte használják, sok előnnyel a felhasználóik számára, de a fő problémájuk az, hogy a moduláris egységek tervei túl általánosak, nem egy adott környezetre specifikáltak.

Design Hírek

Pixelek felhőjében

A Miguel Chevalier művész és az A+A Cooren Studio tervezői által elképzelt “Dans un nuage de pixels” – “a pixelek felhőjében” – egy olyan bútorkollekció, amely ötvözi a művészetet és a designt.

Építészet Hírek

A luxus geometriája

A ciprusi Limassol egyik dombos külvárosában található “Casa 55”, ahol az Aristides Dallas Architects tervezői a helyszín sziklás adottságaiból és a szárazföldre és a tengerre nyíló hatalmas, átfogó kilátásból merít.

Hírek Yacht

Stílusosan a vízen

A simán csak Zeelander 5-ként emlegetett 48 láb hosszú hajó kívül-belül igényes megjelenésű, szemet gyönyörködtető hajó, melynek legfőbb különlegessége, hogy csendesebb, mint bármelyik hasonló kategóriájú hajó, még akkor is, mikor teljes sebességgel halad – legalábbis a holland hajógyár állítása szerint.

Építészet Hírek

Fények háza

Az olasz építész, Matteo Thun által tervezett Villa Solitaire három medencével, egy üvegfelvonóval és lélegzetelállító kilátással rendelkezik. A Villa Solitaire-ben minden a kilátásról szól. A Mallorca Son Vida nevű, a spanyol sziget Beverly Hillseként emlegetett enklávéban, egy dombtetőn áll ez a 65 millió euróért (kb. 76 millió dollárért) meghirdetett ház, ahonnan ellátni a fővárosig, Palmáig, […]

Építészet Hírek

Földi paradicsom

Victor B. Ortiz New York-i építész bemutatja a Taperá House nevű radikális, mégis egyszerű lakóépület koncepcióját. A házat ősi taperá építkezési stílus ihlette: az egyszerű blokkokat egy monumentális tetőlap kapcsolja össze.