Design Hírek Kultúra

Ez lehet mindenidők legdrágább összecsukható széke

A korábbi világrekordnak több mind kétszereséért kelt el egy Jiaoyi, azaz antik kínai kempingszék: június elején a Christine’s Hong Kong 8,502,370 dollárért adta el a 17. századi, íves háttámlájú széket. Ez messze meghaladja annak a Jiaoyinak az értékét, amit 2018 decemberében a Poly Auction 3,979,056 dolláros áron értékesített.

Design Hírek Kultúra

Meditatív portrék

Gil Bruvel 40 éve gyakorolja a Vipassana meditációt, egy 2500 éves hagyományra visszatekintő, önmegfigyelésen alapuló gyakorlatot, amelynek célja az elme ítélet nélküli megfigyelése.

Hírek Kultúra

Újabb METU-s hallgató versenyez a cannes-i filmfesztiválon

Idén is jól szerepelnek a filmes versenyeken a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Képalkotás-Mozgóképkultúra és Média alapszakjának hallgatói. A 73. Cannes-i Filmfesztivál Cinéfondation válogatásában, azaz a filmes egyetemek legjobbjai között Beleznai Márk másodévben készített vizsgafilmje, az Agapé versenyez. A kétezer vizsga- és diplomafilmből beválogatott 17 alkotásból a májusban elhalasztott teljes filmfesztivál rövidebb programját felvonultató, októberi Cannes […]

Hírek Kultúra

Zenélő Budapest

A Zenélő Budapest idei, hatodik évada egy különleges kultúrtörténeti eseménnyel zárul a Várkert Bazárban: augusztus 30-án, 19 órakor a Várkert Bazár újkori történetében először ad koncertet egy szimfonikus nagyzenekar. Az Öntőház udvarban ezen az estén az Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara lép színpadra, Farkas Róbert vezényletével.

Egyéb Hírek Kultúra

III. György órája egymillióért

Akár egymillió dollárért is elkelhet az aukción az a Breguet Pocket Watch, amely egykoron III. György tulajdonában volt és 1808 óta csupán kétszer tűnt fel a nyilvánosság előtt. Sotherby közelgő aukcióján a ritka, gyűjtőknek szánt királyi darabokat persze királyi árcímkével ellátva állítják ki.

Hírek Kultúra

Cápafesztivál

A tengerek lakói mit se tudnak a maszkokról és korlátozásokról, ezért cápák miatt ugyanúgy veszélyben vannak a népszerű fürdőhelyek. Mutatjuk hova ne utazz, és milyen exkluzív felvételeket láthatsz a National Geographic jóvoltából!

Hírek Kultúra

Az idei nyár ígérete: Paloznaki Jazzpiknik

Újabb fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, amelyet idén új időpontban, augusztus 20-22. között rendeznek meg. A festői szépségű Balaton-felvidéken, augusztus 20-án, a Magyar Jazz Napját ünnepeli a Jazzpiknik a Magyar Jazz Szövetséggel közös szervezésben. A jeles alkalomból a hatszoros Grammy-díjas Randy Brecker, az élő jazz-legenda látogat Paloznakra a Finucci Brothers vendégeként! A csütörtöki […]