Építészet Hírek

Taiwani modern otthon a természetben

A Chain10 Architecture & Interior Design, egy helyi építészeti cég egy olyan lakóépületet tervezett a taiwani vidéken, melynek minimális hatása van a környezetre. Agongdian alacsony sűrűségű lakóövezeti területén, a Kaohsiung-hegységben lévő birtok úgy néz ki, mintha egy gyümölcsös lenne.

Építészet Hírek

Perforált rézbe csomagolt német otthon

A Liebel Architekten a német Niederbayern területén fejezte be perforált rézzel borított házát. A kompakt villa két szintre oszlik, egy nyitott földszintre, ahol a legtöbb élettér található és egy intimebb emeletre, ahol a szobák és a fürdőszobák találhatóak.

Építészet Hírek

Eladó Pharell Williams luxusvillája

Parell Williams úgy döntött, megválik Beverly Hillsen lévő birtokától. A majd 1600m2-es hegytetőre épített villát a Westside Estate Agency hirdette Los Angelesben. Az 1992-ben a város Post Office területn lévő egyedi építésű otthont Williams két éve vette a színész és filmkészítő Tyler Perrytől 15.6 millió dollárért.

Építészet Hírek

Casa Calixto, a videki kőház

Válaszul a városi élet bizonytalan jövőjére a változó éghajlati viszonyok között, a spanyol GRX Arquitectos stúdió a hegyvidéki Granada városán kívül mutatja be Casa Calixto nevű lakóházát.

Beauty Építészet Hírek

Hawaii álomotthonok az óceán partján

A Big Island Kona partja masszív láva szikláival minden bizonnyal Hawaii legdrámai partvidékének számít. Az ottani lakásépítés lassú és korlátozott. A vevő legjobb választása az, ha csatlakozik a már létező, 450 hektáros Kohanaiki magánklubhoz és szomszédsághoz, melytől még a szája is tátva marad.

Építészet Hírek

Egy kis extra 20m2-en

Az Architects’ Creative mérnökei az új-zélandi Christchurch egyik épületét függőleges egészítették ki. A 8M-nek nevezett 120m2-es házat okosat újratervezték és adtak hozzá egy csupán 20-m2-es szintet.

Design Építészet Hírek

Ahol a szupergonoszok is lakhatnának

Reya Mohtashami legújabb brutális koncepciója a természetet hozza össze a természetellenessel. Ahogyan a Bosszúálókból, Fast & Furious and James Bond filmekből már megtanultuk, a szupergonoszok bizony rosszak. Néhányuknak viszont van némi pozitív tulajdonsága, művészi gonddal választják ki búvóhelyüket.

Építészet Hírek

Kengo Kuma múzeuma a japán erdőkbe rejtve

Kengo Kuma Japán egyik leghíresebb szentélye, a Minji Jingu felé vezető úton építette meg múzeumát. A tokiói Shibuyat valasztotta helyszínéül, Meiji császár és felesége, Shoken császárné szelleme előtt tisztelegjen. A múzeum nem csupán művészet és és a szentély kincseinek kiállítóterme, de a környék történelmével is sokat foglalkozik.

Építészet Hírek

Építészeknek építészektől

A Nextoffice nevű iráni építészeti iroda bemutatta “Mashhad Construction Engineering Organization (C.E.O.) Headquarters” nevű projektjét, melyet mérnököknek tervezett, ahol összegyűlhetnek és kapcsolatot teremthetnek egymással.