Építészet Hírek

Modern ökoház

Az előregyártott moduláris házakat manapság világszerte használják, sok előnnyel a felhasználóik számára, de a fő problémájuk az, hogy a moduláris egységek tervei túl általánosak, nem egy adott környezetre specifikáltak.

Építészet Hírek

A luxus geometriája

A ciprusi Limassol egyik dombos külvárosában található “Casa 55”, ahol az Aristides Dallas Architects tervezői a helyszín sziklás adottságaiból és a szárazföldre és a tengerre nyíló hatalmas, átfogó kilátásból merít.

Építészet Hírek

Fények háza

Az olasz építész, Matteo Thun által tervezett Villa Solitaire három medencével, egy üvegfelvonóval és lélegzetelállító kilátással rendelkezik. A Villa Solitaire-ben minden a kilátásról szól. A Mallorca Son Vida nevű, a spanyol sziget Beverly Hillseként emlegetett enklávéban, egy dombtetőn áll ez a 65 millió euróért (kb. 76 millió dollárért) meghirdetett ház, ahonnan ellátni a fővárosig, Palmáig, […]

Építészet Hírek

Földi paradicsom

Victor B. Ortiz New York-i építész bemutatja a Taperá House nevű radikális, mégis egyszerű lakóépület koncepcióját. A házat ősi taperá építkezési stílus ihlette: az egyszerű blokkokat egy monumentális tetőlap kapcsolja össze.

Építészet Hírek

Egy épület anatómiája

A Hayri Atak Architectural Design Studio által tervezett Cytokinesis torony, amelyet Dohában képzeltek el, holisztikusan szemlélve egy organizmus képének termékének tűnik.

Építészet Hírek

A legkelendőbb projekt

Elkészült a Heatherwick Studio Lantern House-ja a New York-i High Line-on. Bár a csapatnak ez az első lakóépülete Észak-Amerikában, a New York-iak már jól ismerik a Heatherwick építészeti stílusát: a jellegzetes homlokzatú Lantern House-on kívül a Hudson folyóban lévő Little Island és a Hudson Yards-i Vessel is az ő munkájuk.