Építészet Hírek

Ferde falakkal szegélyezett betonház épült Iránban

A Sisangan villa a MADO Architects tervezőasztalán született meg. A bátor, geometrikus otthon a tenger és az erdő között épült fel. A projekt során nagy figyelmet szenteltek a magánszféra védelmének, ami a ház legfontosabb jellemzője, így a struktúra elhelyezése létfontosságú volt.

Design Építészet Hírek

A TAPO minimalista üvegháza a Csendes-óceán partján

A TAPO (Tomioka építészeti tervezőiroda) legújabb projektjéhez tervezte a „horizont házat”, mely a japán Omaezaki város partmenti helyszínére készült, ahol egy domboldalon helyezkedik el, panorámás kilátással a csendes-óceánra, így a lakók számára akadálytalan kilátást nyújtva a tengerre. A part vonalával párhuzamosan épített épület ötvözi a világos és szellős tereket a minimális belső térrel.

Építészet Hírek

Hamburgi rakpart újragondolva

A sétány az Elba-folyó partján fekszik. A 625 méter hosszú folyóparti szakaszt felújították és modernizálták, a fejlesztéssel ráadásul az áradásvédelem is megoldódott. A területen először a 20. század közepén végeztek nagyobb fejlesztéseket az 1962-es áradás után.

Design Építészet Hírek

Tető a tetőn

A mexikói Pueblában elkészült projekt a HDA és Taller Paralelo nevéhez kötődik. A tervezők egy 19. századi épület tetejét alakították zöld kertté, ahol a lakók összegyűlhetnek és megpihenhetnek egy hosszú nap végén. A Giacopello Rooftop névre keresztelt projekt egy nagyobb fejlesztés részét képezi.