Design Építészet Hírek

Rendezetlen rendezettség

Az M-house ötlete 24 évvel ezelőtt, egy kétszemélyes nyaralóban született, valahol Dél-Kaliforniában. Michael Jantzent a modularitás, az előregyártás és önellátás gondolata inspirálta ennek a radikális nyaralónak a megtervezésére – nem nehéz kitalálni, hogy ezek közül melyikre utal a ház nevében szereplő „m” betű.

Design Építészet Hírek

Lótuszvirágok

A Sri Lanka-i dizájner, Thilina Liyanage újabb lenyűgöző építészeti tervvel rukkolt elő: újabban óriási lótuszvirághoz hasonló, fonott bambuszból épített nyaralók csoportját álmodta meg. A sűrű erdőben megbújó meseszerű házikókat, melyeket elegáns égősorok kötik össze egymással, a mágikus realizmus inspirálta.

Design Építészet Hírek

Luxus bungalló Toszkánában

Látogatóit várja az első Casa Ojalá a fenséges Val d’Orciában, Toszkánában. A luxusházat Beatrice Bonzanigo olasz építész tervezte, és a 2019-es milánói divathét alkalmával mutatták be. Bonzanigo most összeállt a toszkán Rosewood Castiglion del Bosco luxusszállodával, hogy felavassa az első Casa Ojalá-házat.

Építészet Hírek

Villa a szőlőskertben

A Monovolume Architecture + Design egy régi, 1960-as évekből származó villa komplex felújítását végezte el, amely az olaszországi Bolzano tartomány délnyugati részén, a híres borút mentén, szőlőültetvények és kis erdők közepette található. Az 1950-es és 1960-as években, a második világháború után sok polgár költözött a városközpontból ezekre a dombokra, hogy nagyobb nyugalmat és exkluzív kilátást […]

Építészet Gasztro Hírek

Újraéledt a Ferrari Ristorante Cavallino

A Michelin-csillagos séf, Massimo Bottura és az építész és dizájner India Mahdavi összefogtak, hogy újragondolják a Ferrari Ristorante Cavallino-t az olaszországi Modenában. Míg az étterem eredetileg arról volt a legismertebb, hogy kik vacsoráztak ott, az új változat reméli, hogy az ételek és a design szerelmesei számára egyaránt célponttá válik.

Beauty Építészet Hírek

A hálóból a mednecébe

Egy nagy medence az előkertben elég nagyszerű dolog. Persze egyesek számára a szokásos végtelen medence kialakítása már nem újdonság – különösen, ha a szomszédok minden oldalról közel azonos vízi felszereléssel rendelkeznek.

Design Építészet Hírek

Peremterület

Milad Eshtiyaghi építésztervező egy olyan drámai projektet vizualizált, amely nem a gyenge idegzettel rendelkezők számára való. A brit kolumbiai Vancouverbe elképzelt Mountain House egy lenyűgöző kortárs otthon a sziklák oldalában való élethez, amely szó szerint az egyik szélein lóg.

Építészet Hírek

Luxus rája

Tekintsd meg a lenyűgöző Thilina Liyanage luxusjacht klubját. A manta rája alakja által inspirált klub a partvonal egy részén terül el, és a jacht-tulajdonosok számára egy olyan területet biztosít, ahol elvegyülhetnek, miközben luxusjachtjaik a manta rája perifériája körül dokkolnak.