Építészet Hírek

Kagylóház

Az odesszai székhelyű K&B Partners építészeti és belsőépítészeti iroda Kovtun Jurij és Burakov Egor vezetésével tervezte a “Shell House” nevű modern családi rekreációs központot, amelyet a tenger közelében terveznek építeni Koblevóban, az ukrajnai Mikolajiv régióban.

Építészet Hírek

Az ívház

Folytatva szobrászati/építészeti műveinek gyűjteményét, Milad Eshtiyaghi betonból építette meg az „Ívház”-nak keresztelt alkotását.

Építészet Hírek

A ház filmek és a valóság között

Steven Seagal 3,4 millió dolláros arizonai villája golyóálló ablakokkal van felszerelve – és ez nem is olyan meglepő. Ha a biztonsági üveg nem állítja meg a rosszfiúkat, a harcművészetek mesterével, Seagallal gyűlik meg a bajuk.

Építészet Hírek

Széltorony

A Squall Tower egy futurisztikus koncepciójú felhőkarcoló, amely egyesíti a futurisztikus esztétikát az önfenntartó funkcionalitással.

Építészet Hírek

A legenda háza

Évtizedekkel Steve McQueen korai halála után, a színész laza öltözködési stílusát ma is legendák övezik. A Persol 714 napszemüveg jelenleg is az egyik legfontosabb darabja a márkának, a Heuer Monaco Ref. 1133, amit a színész a Le Mans című filmben visel, pedig több mint 2 millió dollárért kelt egy aukción.

Design Építészet Hírek

Vincenzo De Cotiis milánói otthona

A milánói építész, művész és dizájner, Vincenzo De Cotiis akármilyen ipari területet stílusossá varázsol – és ezúttal saját otthonát mutatja be, melyet a nyugalom szigeteként jellemez. Milánó külvárosában, egy 18. századi kastély területén található otthon az épület történelme és szépsége előtt tiszteleg és Cotiis, a kopott tárgyak iránti szeretetéről árulkodik.

Építészet Hírek

Üvegház

A „Ház a rizsföldön” a kínai Xianggong lagúnás, hegyvidéki környékén épült. Az Adriano Design által tervezett geometrikus üvegszobák egymás felé hajolnak, és egy spirális, csavarodó épületet alkotnak. A földek közepén magasodó házat sima beton- és texturált bambuszfelületek díszítik. A lakók háborítatlanul élvezhetik, ahogy feltárul előttük a rizstermesztés évszázados hagyománya.

Építészet Hírek

A terek harmóniája

Az lb+mr stúdió rezidenciája, a brazíliai São Carlos közelében épült LLP ház lakói könnyedén harmóniába kerülnek a természettel. A fényűző, 771,82 m2-es, kétemeletes és négy hálószobás épület óriási külső és belső társalgó terekkel, valamint egy idilli, kanyargós alakú úszómedencével is rendelkezik.

Építészet Hírek

Borbarlang

Clayton Korte „Borbarlangja” a texasi hegyvidékék keleti részén, a Blanco folyó egyik kanyarulatában bújik meg. A mészkőhegy északi oldalába vájt, fecskendezett betonból épített alagutat kelet és nyugat felől is magas tölgy- és szilfák védik, így az szinte tökéletesen beleolvad a tájba.

Építészet Hírek

Mars a Földön

A seouli központú Moon Hoon építészeti stúdió híres a sajátos megjelenésű, geometrikus épületeiről, melyeket szokatlan tetőszerkezet és kontrasztos színvilág jellemez.