Építészet Hírek

“Monolitikus struktúrák”

A Jim Caumeron Design bemutatta hétvégi családi pihenő házát, mely csupán három órára van Manilától a Fülöp-szigeteken. Mediterrán stílusú villákkal körbevéve egy kapuval elzárt övezetben a Panorama House kitűnik monolitikus fehér homlokzatával, mely két horizontális vágása kapcsolatot teremt a belső térrel, míg kihasználja a természetes ventillációt.

Építészet Hírek

A megmentett olasz istálló

Alfredo Vanotti építész megmentett és felújított egy észak-olasz parasztházat, mely a korai 1900-as években épült. Az eredeti struktúra egy mezőgazdasági épület volt, nagyon sok érzelmi értéket képvisel, az építész pedig úgy döntött, ebből amennyit csak lehet, megőriz.

Építészet Hírek

Modern pajta Miami Beach-en

Miami Beach arról híres, hogy az állam egyik leggazdagabb városa és ez nem csak mítosz. A homokos partokon rengeteg luxus nyaraló épült, melyek többé kevésbé hasonlóan néznek ki. A formatervezés puszta redundanciája – egy kortárs stílus, amely végtelenül lenyűgöző – szinte elkerülhetetlen.

Építészet Hírek

Csodálatos rejtekhely bambuszból

A Studio WNA egy csodálatos nyitott házat épített Balin. A “Hideout Horizon” névre hallgató épület csupán bambuszból készült és első pillanatra levesz bárkit a lábáról, aki szívesen elrejtőzne a világ zaja elől. A ház három szintjét egy bambusz rámpa és létrák kötik össze. A 80m2-es építmény teljesen nyitott, ennek ellenére védett a természet erőitől a […]

Építészet Hírek

Kert 53 emelet magasan

Új szerepben tünteti fel az ODA New York a felhőkarcolókat, köztük a “Seattle Tower” nevű építményét. Egy tipikus felhőkarcoló lakója méltán érezheti magát elszigetelve a magasban, távol az utca népétől és a szomszédoktól. A függőleges építkezés inkább a hétköznapi élet megfigyelőjévé tette az embert, mintsem részesévé, minimálisra csökkentette a közösségi interakciókat és elszakította a lakókat […]

Építészet Hírek

Kúp alakú pihenő podok a dzsungel közepén

Costa Rica dzsungelének mélyén két luxus villa található, melyet két további épület fog kiegészíteni. A “Coco” nevet kapta az öt bérelhető kabin, a “Wing” pedig sokoldalú, különböző célokra használható. A Coco belső terét a Formafatal tervezte, amely az “Atelier Villa” mögött álló cseh építészeti cég. A hegyoldalba beágyazott beton épülethez egy végtelen medence is tartozik.

Építészet Hírek

Lebegő tornyok

Az iráni A.Roc.Studio “Sports and Entertainment Complex” projektjét egy különböző tornyokból álló kollekcióként képzeli el, melyek szinte lebegnek a város felett.

Építészet

Los Angelesi parasztház

Kelly Clarkson farmhouse stílusú villáját Los Angelesben 10 millió dollárért kínálják. A stílusos otthonban minden megvan, amit az American Idol sztárja csak kíván, egy hatalmas gardróbszoba is.

Építészet

Új luxus wellness szálloda Visegrádon

A Johannes Torpe Studios bemutatta a Visegrádi-hegységben található új luxus wellness szálloda első látványterveit. A koncepció teljesen megújítja a régi, 2000-es évek óta üresen álló Hilton hotelt, melyet a korábbi gránitbánya tetejére építettek. Lenyűgöző elhelyezkedésével és buja, zöld erdejével igazi kikapcsolódást nyújt majd a megfáradt vendégeknek.