Design Hírek

Elindult a jelentkezés Budapest Design Week 2020 fesztiválra

2020-ban 17. alkalommal, október 1-11. között kerül megrendezésre a Budapest Design Week fesztivál. Tekintettel a koronavírus-járványhelyzetre, a korábbiaktól eltérően elsősorban nem offline, hanem hibrid fesztiválként kerül megrendezésre, melynek keretében programjai jelentős része kizárólag az online térben valósul meg, néhány kiemelt esemény kivételével.

Autó Design Hírek

Elindult a nevezés a Lexus Design Award versenyre

Már érkezhetnek a pályaművek a Lexus híres nemzetközi dizájn-versenyének kilencedik évadjára: a Lexus Design Award célja a világ legjobb feltörekvő dizájnereinek felkutatása és támogatása. A minden évben szakterületük legelismertebb képviselői közül kikerülő zsűri hat döntőst választ ki, akik nemzetközi hírű kreatív szakemberek segítségével készíthetik el terveik prototípusát. A Lexus 2020 őszén teszi közzé a 2021-es […]

Beauty Design Hírek

Hínár ihlette Breguet új kollekcióját

Az órák szerelmesei számára a Breguet név a klasszikus gentleman órájának képét idézi elő, a maga kifinomult esztétikájával és mechanikai részletességével, melyet a 18. Századi óraműves mester, Abraham-Louis Breguet hagyott örökségül.

All Tech Design Hírek

A dizájn hangja

A luxus dán elektronikai fogyasztói cikkeket gyártó márka, a Bang & Olufsen, a cég 90. születésnapja alkalmából kiadta a Beolab 90 névre hallgató, ikonikus speakerét.

Design Hírek

A CD új élete

Pharrell Williams igazán sokoldalú művész, aki cipőket tervez és lakóépületek fejlesztésében vesz részt, most a Pentatonic-kal együtt egy étkészlet tervezésébe vágta fejszéjét.

Design Hírek

A megújult kaméleon

Minden bútordarab otthonunk részévé válik, de nem minden bútordarab teszi azt igazán otthonossá. Mióta Mario Bellini megtervezte a B&B Italia számára a Camaleonda kanapét 1970-ben, igazi családtagként tekintettek rá. Használója szinte végeláthatatlan variációt alkothat az elemekből, mely tökéletesen illeszkednek minden igényhez, egyedi és innovatív karakterével. Modernitása a mai napig érvényes, bár elszaladt 50 év, a […]

Design Hírek

Iroda 2020-ban

A DNA Paris 2020 Design Award nyertese lett a Responsible Design kategóriában a Q.Workntine a légmentes pod rendszerével, amely úgy biztosítja a munkahely biztonságát, hogy közben ugyanannyi munkavállaló tud egy négyzetméteren tartózkodni, mint a pandémia kirobbanása előtt.