Hírek Yacht

A tengeri macska

Nem gondolnánk, hogy az algák inspirációként szolgálhatnak egy szuperjacht tervezésekor, de a Rossinavi-t tényleg megihletették a vízinövények.

Hírek Yacht

A stílushalmozó

Mi történik, ha az ember megbízza az extravagáns olasz tervezőt, Roberto Cavallit, hogy újítsa fel az 50 méter hosszú szuperjachtját? Mennydörgés. A sugárhajtású szuperjacht egykor 10 500 lóerős volt, és közel 50 mérföld/órás sebességre volt képes. Amikor a Cavalli Visionnaire új belső teret kapott, a gyors jacht más személyiséget öltött.

Hírek Yacht

“Bad Boys”

Amikor a jachtágazat nagy része az üzemanyagot fogyasztó, környezetbarát és határozottan lassabb jachtok felé mozdul el, két olasz építő folytatja a sebesség és ezzel együtt a menőfaktor keresését.

Design Hírek Yacht

Vizek Ferrarija

Egy szuperautó által inspirált szuperjacht nem újdonság. Valójában az év elején a Tecnomar és a Lamborghini egy 20 méteres hajót adott ki, amely tele van a Raging Bull DNS-ével. De a Lazzarini most egy olyan koncepciót mutatott be, amely a Ferrari négykerekűjéből merít – és érdemes felfigyelni rá.

Hírek Yacht

Kalandorok

A Path, a Baltic új 146-osának a tulajdonosa globális kalandokról álmodott, és magával vitte gyermekeit és unokáit is. Olyan fenntartható és kényelmes családi otthonra vágyott, amellyel beutazhatja a világot. Eredeti tervei szerint „kivételes életterekre van szükség a fedélzeten és alatta, egyaránt” – ezt pedig nem igazán mondhatjuk el az általában keskeny gerendákkal és masszív rigekkel […]

Hírek Yacht

Luxuslyuk

Ha háromszor is megtörtént, már nevezhetjük tendenciának. A Lazzarini Design igen nagy erőkkel dolgozik a lyukas szuperjachtok megvalósításán – vagy legalábbis a koncepciók megálmodásán.

Hírek Yacht

Tengeri kertészet

A 3deluxe nemrég mutatta be a Monaco Yacht Show-n egy új szuperjacht koncepcióját, amely a kertészek álmának tűnik. A VY.01 néven ismert terv gyakorlatilag egy nyílt tengerre alkalmas úszó kert.

Hírek Yacht

Áttetsző luxusjacht

Pierpaolo Lazzarini olasz tervező folytatja a határokat feszegető vízi járművek felfedezését az „Embryon” nevű 24 méteres áttetsző jachttal. A projekt neve a kezdeti 3D-s modellből származik: “Az embrió állapotából kiindulva dolgozunk, a test vonalvezetését nagyon természetesnek és folyékonynak tartva, hihetetlen hidrodinamikai eredményekkel” – magyarázza a tervező.

Design Hírek Yacht

Bond Girl

Hannah Hombergen és George Lucian tervezők nemrég mutatták be Bond Girl nevű új, elegáns trimarán koncepciót, ami elég vonzó ahhoz, hogy elcsábítsa a világhírű 007-es ügynököt.