A lándzsa

Akár hiszed, akár nem, az ember egyik legrégebbi fegyvere ihletett egy futurisztikus új trimarán koncepciót. A bomlasztó Theodore Fotiadis tervező és a Lateral Naval Architects munkatársai által megálmodott, találóan Spear névre keresztelt, éles, hegyes sziluettje egy kovácsolt vashegy, amely egyszerre teszi majd feltűnővé és hatékonnyá a nyílt tengeren.

A 140 méter hosszú hajó karcsú, aerodinamikus vonalakkal teli, hosszúkás, fordított orrával képes átvágni a hullámokat, és áramvonalas hajótestét hatékony, nagy sebességű hajózásra optimalizálták. A tervezőcsapat szerint a trimarán 20 százalékkal kevesebb hajtóerőt igényel, mint egy 110 méteres egytestű hajó utazósebességen. Valójában a Spear energiaigénye egy sokkal kisebb, 80 méteres jachtéval lenne rokon.
Ha már a teljesítményről beszélünk, a Spear meghajtási rendszere egy olyan közepes fordulatszámú motor köré épül, amely gyakran megtalálható a nagy kereskedelmi hajókon, és amely állítólag további 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást biztosít kW-onként egy tipikus nagy fordulatszámú motorhoz képest. A tankok rengeteg üzemanyagot is képesek lesznek tárolni, a jövő megújuló bioüzemanyagának tárolására tervezett tartályokkal.
Ami a teljesítményt illeti, a Spear elérheti a 21 csomós végsebességet és a 18 csomós utazósebességet. Csökkentett üzemanyag-igénye mellett a bárhová eljutó cirkáló lenyűgöző, több mint 7500 tengeri mérföldre becsült hatótávolsággal rendelkezik.
A főfedélzet középpontjában egy nagy társalgó és étkező áll, két nagyvonalú vendégkabin pedig a hajó közepén helyezkedik el. Az emeleten a tulajdonos fedélzetén egy teljes gerendázatú, előre néző kabin található, saját társalgóval, luxus fürdőszobával és egy saját fedélzettel, ahonnan kilátás nyílik a helikopterleszállóra. A tulajdonos fedélzetén egy további vendégkabin, valamint egy másik társalgó és étkező került kialakításra. A legénységi kabinok az alsó fedélzeten, míg a kapitány kabinja a hídfedélzeten található.

A Spear a szabadtéri élethez van igazítva, kiterjedt napozóterasszal, több szabadtéri étkezőhellyel és rengeteg szabadtéri társalgóval. A külső kiemelkedő elemek közé tartozik egy epikus, feszített víztükrű medence, a tengerparti klub közvetlen hozzáféréssel az óceánhoz, és a felső fedélzeti jakuzzi.

“Feltűnő áramvonalas kialakításával a Spear a hatékonyságot, a kényelmet és a tágas, nyitott tereket ötvözi, hogy páratlan utazási élményt nyújtson utasainak.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek