A milánói divathéten debütál a magyar ARTISTA 2020-as kollekciója

Az ARTISTA márka mögött három tervező áll, akik egyedi fejlesztésű táska- és kiegészítő kollekcióikkal 1997 óta vannak jelen a divatpalettán. 2020-as tavaszi-nyári kollekciójuk szeptemberben debütál a milánói divathéten.

A budapesti székhelyű divatmárka tavaszi-nyári kollekcióját az európai világváros sokszínűsége, a magyar tenger – a Balaton – természeti jelensége és az itt megélt nyári, gondtalan gyerekkori emlékek ihlették. Kimeríthetetlen inspirációs forrás Buda és Pest különbözősége, és ezt két kapszula kollekcióban mutatja meg nekünk Imre Katalin és Rácz Nóra évtizedek óta működő tervezőpárosa.

ARTISTA
Szülővárosukat az országokat átívelő Duna szeli ketté, így a két városrész szerkezete és minősége is elkülönül egymástól. A budai városrész jellemzően hegyekkel tarkított, sokkal csendesebb és családiasabb hangulatot idéz. Hallhatjuk reggel, ahogy a madarak dalolnak, magunkba szívhatjuk a friss levegőt. Ezt a nyugodt – nagyvárosok természetétől szokatlan – érzést hangosítják fel a könnyedén lengő dzsörzé darabok és az egyedi printek – a nyugodt és laza elegancia híveinek dedikálva ezt az egységet.

ARTISTA

A nyüzsgő pesti oldal, a füstös kocsmák, a gangos, kissé poros és néhol omladozó, de az 1910-es éveket érezhetően megidéző házak egy újabb érzetet adnak a kollekció második felvonásához. Képzeljük el, amint megérkezünk egy régi lakóépület bejáratán át egy csodaszép, virágos belső udvarra. Amikor felfelé nézünk nemcsak a kék eget pásztázhatjuk végig, hanem elmélázhatunk a belső homlokzat építészeti csodáin is. Viszkóz és szatén anyagok lágy eséssel követik a test vonalát. Férfi nyakkendő avanzsál izgalmas női övvé, mert Pest – ami nemcsak, hogy megér egy estet – sok mindent képes befogadni. Ezen kapszula kollekció színeit Tatjana Zhabina érzékletes grafikái színesítik, vagy kézi hímzésként jelennek meg. Ezzel is sugallják az ARTISTA design időtállóságát. A tervezők arra mutatnak rá ruhadarabjaikkal, hogy viseld sokáig és szeresd az emberi értéket képviselő ruháidat – írják.

ARTISTA

A magyar tengerként ismert Balaton csodájának ajánlották a kollekció harmadik és egyben záró akkordját a tervezők. Ez a részlet maga a személyes visszaemlékezés. A fiatalkori felhőtlen játékok és az eltűnő idő érzete jelenti ma is a Balatont, akár az akarattyai löszfalon ülve a naplementében, akár egy koncertet hallgatva Balatonföldváron. Ezen darabokon a vibráló sárga, a hűs kék és a fehér színek románca hívja életre ezeket az emlékeket éles fekete kontraszttal keretezve.

ARTISTA

Szubjektív élmények, szignifikánsan eltérő érzetek és képzetek szabad asszociációja, sok-sok szín és minta. Az ARTISTA következő tavaszi-nyári kollekciója hű lenyomata a nagyvárosi és természet közeli lét kettősségének.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek