Acélos tekintet

Tavaly augusztusban Anthony Glasson, az M51 Concepts munkatársa bemutatta a Forge nevű, vulkanikus ihletésű felfedező jachtot. Most egy „kevésbé extrém”, a visszafogottabb tengerészek számára készült koncepciót mutatott be.


A találóan Forge II-re keresztelt 82 méter hosszú hajó szögletes sziluettje megegyezik elődjével, de egy fokkal visszafogottabb. A hongkongi stúdió által kívül-belül megálmodott hajó jégosztályú acél és könnyű alumínium szerkezetű. A külsőt finom fémes szürke színű, nem pedig az obszidiánfekete és élénk narancssárga színű, amely az eredeti Forge-ot borította.
Glasson, aki több mint egy évtizedig szuperjacht-mérnökként dolgozott, mielőtt az M51-et elindította, azt mondja, hogy a két terv között a fő különbséget a hátsó fedélzet jelenti. A Forge II lemond a helikopterleszállóról és a tárolóhangárról egy hatalmas úszómedence javára, amely nagyjából akkora méretű, mint egy nagy egyautós garázs.
A fő fedélzeten egy félig zárt étkező és társalgó is található, amelyet minden évszakban élvezhetünk. Máshol a szabadban a napozóteraszon pezsgőfürdő, grillező, bár és napozóágyak találhatók, míg a hídfedélzeten egy formálisabb, 14 személyes étkezőasztal található.
Belül a szuperjacht két VIP lakosztályban és négy kétágyas kabinban 12 vendéget tud elhelyezni. A legénységi kabinok kialakításától függően 25 vagy 23 főnyi legénység is elfér rajta. A Forge II-t különösen alkalmassá teszi a charterezésre, hogy a tulajdonos lakosztálya helyett két VIP-kabinja van. A VIP-lakosztályok a felső fedélzet két oldalán helyezkednek el, és hatalmas, padlótól a mennyezetig érő ablakokkal rendelkeznek. A többi vendégkabin a főfedélzeten található.
A lakrészek dekorációját tekintve hagyományos minimalista kialakításúak, lágy palettával és természetes anyagok sokaságával. Ezzel szemben a kabinok modern hangulatúak, és a sötét felületeket világos bútorokkal párosítják. További kiemelkedő szolgáltatások közé tartozik az edzőterem, a spa és a teljesen felszerelt tendergarázs.
Glasson szerint a Forge II-t hidrogénezett növényi olajjal (HVO) és akkumulátorokkal működő motorok hajtanák. Várakozásai szerint a hajó hatótávolsága 5000 tengeri mérföld.
„Olyan jachtot terveztem, amely impozáns jelenléttel és olyan külsővel rendelkezik, amely mindenhová magabiztosságot sugall” – mondta Glasson egy nyilatkozatban. „Végül egy meglehetősen agresszív hajó lett belőle.”

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek