Építészet Gasztro Hírek

Modern rooftop és archaikus amfiteátrum a szőlőtőkék között

A Csehország morva vidékén lévő Lahofer pincészet új épülete jól tükrözi az ősi borhagyomány és a 21. századi borkészítési technológiák harmonikus együttműködését. A Chybik + Kristof stúdió által tervezett hipermodern pincészet egyesíti a látogatóközpontot, a kóstolótermeket és bortermelés létesítményeit. Az épület szinte belemerül a tájba, finom szimbiózist alkotva a szőlősorokkal.

Építészet Hírek

A megmentett olasz istálló

Alfredo Vanotti építész megmentett és felújított egy észak-olasz parasztházat, mely a korai 1900-as években épült. Az eredeti struktúra egy mezőgazdasági épület volt, nagyon sok érzelmi értéket képvisel, az építész pedig úgy döntött, ebből amennyit csak lehet, megőriz.

Építészet Hírek

Lebegő tornyok

Az iráni A.Roc.Studio “Sports and Entertainment Complex” projektjét egy különböző tornyokból álló kollekcióként képzeli el, melyek szinte lebegnek a város felett.

Építészet

Los Angelesi parasztház

Kelly Clarkson farmhouse stílusú villáját Los Angelesben 10 millió dollárért kínálják. A stílusos otthonban minden megvan, amit az American Idol sztárja csak kíván, egy hatalmas gardróbszoba is.

Építészet Hírek

“Az Alpok hullámai”

A francia Alpokban lévő Pic De Charance gerincvonalai között található a hullámos Maison W, a “Redőzött ház”. Az átalakítható és összecsukható házat Christophe Benichou és c építészek tervezték és egyfajta gyógyító erővel ruházták fel.

Építészet Hírek

Propeller villa

A Bel Air számos lenyűgöző kastélynak is beillő rezidenciának ad otthont, viszont kevés olyan építészetileg jelentős van köztük, mint a 11490 Orum Drive. Az Orum House-ként ismert 1747m2-es konstrukció Zoltan Pali, az SPF Architects építésze által tervezett három szárnyú épület. Belső tere azonnal nyugalmat áraszt a szürke, barna és bézs színpalettával a világ tetején.

Építészet Hírek

Menyasszonyház

Fehér festékkel és buja zöld növényekkel frissítette fel a 60-as években épült, modern Eichler otthont a Ryan Leidner Architecture a Szilikon-völgyben.