Design Építészet Hírek

Rendezetlen rendezettség

Az M-house ötlete 24 évvel ezelőtt, egy kétszemélyes nyaralóban született, valahol Dél-Kaliforniában. Michael Jantzent a modularitás, az előregyártás és önellátás gondolata inspirálta ennek a radikális nyaralónak a megtervezésére – nem nehéz kitalálni, hogy ezek közül melyikre utal a ház nevében szereplő „m” betű.

Design Építészet Hírek

Peremterület

Milad Eshtiyaghi építésztervező egy olyan drámai projektet vizualizált, amely nem a gyenge idegzettel rendelkezők számára való. A brit kolumbiai Vancouverbe elképzelt Mountain House egy lenyűgöző kortárs otthon a sziklák oldalában való élethez, amely szó szerint az egyik szélein lóg.

Építészet Hírek

Kagylóház

Az odesszai székhelyű K&B Partners építészeti és belsőépítészeti iroda Kovtun Jurij és Burakov Egor vezetésével tervezte a “Shell House” nevű modern családi rekreációs központot, amelyet a tenger közelében terveznek építeni Koblevóban, az ukrajnai Mikolajiv régióban.

Építészet Hírek

Borbarlang

Clayton Korte „Borbarlangja” a texasi hegyvidékék keleti részén, a Blanco folyó egyik kanyarulatában bújik meg. A mészkőhegy északi oldalába vájt, fecskendezett betonból épített alagutat kelet és nyugat felől is magas tölgy- és szilfák védik, így az szinte tökéletesen beleolvad a tájba.

Építészet Hírek

Mars a Földön

A seouli központú Moon Hoon építészeti stúdió híres a sajátos megjelenésű, geometrikus épületeiről, melyeket szokatlan tetőszerkezet és kontrasztos színvilág jellemez.

Építészet Hírek

Tájban ház

A Totoro House a CplusC építészeti műhely munkája, egy felújítási és bővítési projekt egy meglévő családi házon Sydney-ben. A projektet a stúdió Ghibli Totoro című animációs fantáziafilmjének fizikai manifesztációjaként fejlesztették ki; és a családon belüli és a tájjal való kapcsolatok feltárása volt a cél. A terv játékosan keveri a belső és külső tereket, miközben a […]

Építészet Hírek

A színházak mecsete

A DUTS Design egy hatalmas színházat épített meg Linxiában (Kína), amelyet Omán alakja és textúrája inspirált. A 90 méter átmérőjű és 46 méter magas, a „Linxia Grand Theatre” feltűnő látvány a táj környezetében.

Autó Design Építészet Hírek

Hummer bunker

A neves belsőépítésznek, Kelly Wearstlernek köszönhetően az autók lassan már a garázsból a nappalinkba kerülnek. Persze nem mindenki annyira felvágós, hogy egy drága autót állítson ki az egyik szobájába, de aki szereti ezt a trendet, imádni fogja a hamarosan megjelenő GMC Hummer EV koncepcióautóját, amely egy olyan világot képzel el, ahol az autók és az […]