Építészet Hírek

Megavillák királya

Amikor egy ház értékéről van szó, a tervező neve nem minden, de sokat tud számítani. Kaliforniában az egyik név, aki a „muszáj-beszerezni” ingatlanok listájának elején van, az nem más, mint Richard Landry, a Megavillák Királya.

Építészet Hírek

Sivatagi otthon

Léteznek ténylegesesen kivételes otthonok. Az arizonai Scottsdale-ben található Desert Dome nevű ingatlan ezek közé tartozik: az épület alumínium panelekbe burkolózik, ami futurisztikus megjelenést kölcsönöz neki, mely által igencsak eltér a szomszéd házaktól. Aki érdeklődik a különleges ingatlan iránt, annak szerencséje van, hiszen most került először a piacra 3,7 millió dollárért.

Design Építészet Hírek

Autók háza

A texasi Austinban található, Matt Fajkus Architecture által tervezett Autohaus rezidencia egy volt autóversenyző párnak ad otthont, akik régi autókat gyűjtenek, és hátrányos helyzetű fiatalokat oktatnak autórestaurálásra.

Építészet Hírek

Egy síkban a természettel

Victor Ortiz építész a brazíliai São Paulo hegyvidéki területére álmodta meg az Umuarama Residence-t. A projekttel a tervező azon vágya teljesül, hogy olyan épített teret alkosson, mely a természetes környezetből emelkedik ki, azzal folytatólagos.

Építészet Hírek

Csigaház

Ezt a csodálatos Slope House-t a Milad Eshtiyaghi Studio készítette. A projekt helyszíne egy lejtős területen található, és az ügyfél megkérte őket, hogy készítsenek egy másolatot a lejtős ház projektről, amelyen korábban már dolgoztak.

Design Hírek

“Hernyó ház”

Egy élhető hely mindig mesél nekünk egy történetet, egy gesztust, egy értelmet. Ahogy a természet, úgy az építészet is képes virágozni, mint egy apró mag az aljnövényzet között, lakni benne ösztönünk és alapvető szükségletünk.

Építészet Hírek

Luxus oázis

Az új-zélandi Queenstownban a Waiora Lodge a festői környezetének kereteként működik. Az ilyen lenyűgöző tájak mindig arra szolgálnak, hogy emlékeztessék a látogatókat, milyen értékesek ezek az érintetlen környezetek, és hogy meg kell védeni őket.

All Tech Építészet Hírek

A mobilházak mobilháza

Encho Enchev futurisztikus mobilház-koncepciója mechanikus lábakon halad át a zord terepen, amelyek a holnap legvadabb és legtávolabbi célpontjaira is eljuttatják az otthont és lakóit, hiszen a jövő mobil.